Duckduckgo vs Google

0

DuckDuckGo är en sökmotor på Internet som konkurrerar mot Google och blivit en sorts anti-Google. Vad som skiljer den från andra sökmotorer är att de skyddar besökarnas integritet och de försöker undvika filterbubblor och visa personliga sökresultat.

Sökresultatet i DuckDuckGo visas utan annonser.

Tillskillnad från de flesta andra sökmotorer visar de inte annonser och de visar samma sökresultat för alla användare. DuckDuckGo lagrar inte besökarnas sökhistorik och de spårar inte IP-adresser eller personuppgifter.

Chrome tillägg

Som användare kan du lägga till DuckDuckGo i webbläsare som Chrome om du inte vill bli spårad lika lätt,

  • Låter dig söka anonymt med DuckDuckGo
  • Blockerar spårare på webbplatser du besöker
  • Krypterar anslutningar när det är möjligt

Sökmotoroptimering i DuckDuckGo

Designen på DuckDuckGo påminner om Google och du kan också SEO optimera resultatet för att få sajten att indexera och hitta dit innehåll. Precis som traditionell SEO med Googleoch Bing behöver du jobba med att bygga kvalitativa webbplatser och länkar från andra högkvalitativa sajter. Precis som Google så använder DuckDuckGo semantiska sökningar.

DuckDuckGo använder sin sökrobot, DuckDuckBot, och mer än 400 andra källor för att visa sina sökresultat, inklusive andra sökmotorer som Bing, Yahoo och Yandex, och större webbplatser som Wikipedia.

Share.

Redaktör

Har du en fråga som du vill ha svar av en SEO expert? Daniel Larsson bloggar inom digital marknadsföring och specialist på sökmotoroptimering. Ämnen han bloggar om handlar om digitala strategier som SEO, KPI:er, webbanalys, kryptovalutor och cybersecurity. Expandtalk är en nischad webbyrå i Stockholm som är specialiserad på sökmotoroptimering och content marketing. Vi jobbar med digital marknadsföring och är specialister på att öka trafiken och konverteringar på webbplatser.

Comments are closed.