Hem » SEO » Duckduckgo vs Google

Duckduckgo vs Google

Vad är DuckDuckGo?

DuckDuckGo är en sökmotor på Internet som konkurrerar mot Google och blivit en sorts anti-Google. Vad som skiljer den från andra sökmotorer är att de skyddar besökarnas integritet och de försöker undvika filterbubblor och visa personliga sökresultat. Sökmotorn grundades av Gabriel Weinberg redan 2008. 

Sökresultat i DuckDuckGo visas utan annonser

DuckDuckGo Engine använder sin egen sök algoritm och är fortfarande i beta. Sökmotorn använder sin egna sökrobot, DuckDuckBot, och mer än 400 andra källor för att visa sina sökresultat, inklusive andra sökmotorer som Bing, Yahoo och Yandex, och större webbplatser som Wikipedia. Vissa sökningar kanske du inte hittar några resultat för eller felaktiga resultat. Till skillnad från de flesta andra sökmotorer visar de inte annonser och de visar samma sökresultat för alla användare.

duckduck

 

Affärsmodell

Hittills har sökmotorn haft över 100 miljarder sökningar, och de tjänar främst pengar genom att leverera annonser via affiliate-relationer med Amazon och eBay, liksom genom Yahoo-Bing sökalliansnätverk.

Sekretess och säkerhet för personuppgifter

DuckDuckGo lagrar inte besökarnas sökhistorik som Google gör och de spårar inte IP-adresser eller personuppgifter. Men de verkar dela data med Big Tech-jättar som Microsoft / Bing, eBay och Yahoo.

Chrome tillägg till webbläsaren

Som användare kan du lägga till DuckDuckGo i webbläsare som Chrome om du inte vill bli spårad lika lätt,

  • Låter dig söka anonymt
  • Blockerar spårare på webbplatser du besöker
  • Krypterar anslutningar när det är möjligt

Hur gör man SEO för DuckDuckGo

Designen på DuckDuckGo påminner om Google och du kan också SEO optimera resultatet för att få sajten att indexera och hitta dit innehåll. Precis som traditionell SEO med Google och Bing behöver du jobba med att bygga kvalitativa webbplatser och länkar från andra högkvalitativa sajter. Precis som Google så använder de semantiska sökningar.

 

Scroll to Top