Vad är SEO?

0

En introduktion till SEO för nybörjare

SEO är strategiskt viktigt och du kan läsa mer på vår blogg som har massor av konkreta tips som fungerar.

Vad är SEO? SEO står för Search Engine Optimization. SEO handlar om att optimera en webbplats för sökmotorer men även beakta att det är människor som besöka webbplatsen.

Definition av SEO: SEO är metoderna för att få en sida eller sajt att ranka högre i framförallt Google men även andra sökmotorer.

SEO

Varför används SEO

SEO är tekniker som används för att:

 • Designa och utveckla en webbplats att ranka högt i sökmotorresultatet.
 • Förbättra sökvolymen och trafiken till en webbplats från sökmotorer.
 • Att förstå hur sökalgoritmer arbetar och vad besökare söker på.

S EO är en väldigt viktig del av marknadsföringen eftersom den mesta trafiken kommer genom sökmotorer.

Varför är SEO affärskritiskt?

Att bygga en snygg och funktionell webbplats kan du göra för under 10 000 kronor men den stora utmaningen för många entreprenörer och globala företag är att förbättra marknadsföringen och öka försäljningen. För att skaffa fler kunder behöver du skala upp sajten och få flera tusen besökare till webbplatsen. I vår värld förlitar sig alltfler i kraften i Internet där mycket hanteras och styrs av datorer. Alla aspekter av livet ställer man frågor till sökmotorer då det gäller saker stora livsavgörande frågor såväl som små enklare frågor.

En viktig del i beslutsprocesser är Google och att synas i Googles sökresultat är viktigt för många företag. Sökbeteenden och synligheten i sökmotorer är en viktig del i kundernas beslutsprocess och synligheten kan påverkas med olika SEO metoder. Eftersom miljontals människor använder Internet och sökmotorer varje dag för att hitta produkter och tjänster och information, har företag inte råd att inte hittas av dessa användare.

SEO eller sökmotoroptimering bygger på att att designa webbplats så att sökmotorer lätt hittar sidorna och indexera dem. Målet med SEO är att göra en sida vara i topp tio resultatet av en sökning.

SEO omfattar följande moment

Optimering inkluderar valet av ord som används i text stycken och placeringen av dessa ord på sidan, både synliga och dolda. SEO är främst berörda i förbättringen av synligheten av en webbplats organiska sökresultat.

 • Innehåll, copywriting och contentmarketing
 • Webbplatsanalys
 • Länkar framförallt från andra  webbplatser och deras popularitet och utveckling
 • Att det man får fram med sökfrågorna leder till relevanta sidor
 • Sökordsanalys – att man väljer rätt sökord att ranka på
 • Webbplats ranking och analys, rapportering och hur sökord rankar
 • Kvaliten på domänen
 • Användarupplevelse (user experience)
 • Teknisk SEO och crawling av innehåll dvs att sökmotorerna kan indexera innehållet på ett bra sätt
 • Personalisering

Vad gör SEO specialister?

Alltfler företag letar efter online specialister och det finns de som är specialiserade på prisvärd webbdesign och att få en högre sökmotor ranking. 

Det finns många webb-leverantörer som erbjuder prisvärda SEO tjänster och Internetlösningar marknadsföring till människor och företag som syftar till att förbättra deras on line närvaro genom sökmotorns ranking. Långtifrån alla SEO specialister har samma kompetens och det finns ingen utbildning för att kalla sig SEO specialist.

Vad är syftet med SEO?

Målet med SEO är att rikta trafiken som kommer in från sökmotorer till webbplatser för att därmed öka online marknadsandel. Många företag är specialiserade på att erbjuda prisvärd SEO-tjänster och Internet Marketing lösningar som ger resultat.

Sökmotorer och kataloger är bland de mest effektiva och prisvärda lösningarna för att skaffa nya besökare till en webbplats. De flesta av de prisvärda SEO-tjänsterna innebär kompetens aav SEO experter och att de har läst in sig på den aktuella sökmotor informationen fungerar.

Prisvärd SEO tjänster erbjuds till målmarknader och försäljning för SEO-företag. Det bör anpassas till många specifika fall. Alla överkomliga SEO service och Internet marknadsföringslösningar är flexibla och svara på olika lösningar.

SEO handlar om att mät webbplatsens prestanda

Mätning och ranking av synligheten på nätet omfattar att man ser på Googles uppdateringar, positionerna på de viktigaste sökorden och länkkraft. Genom att följa sökorden på daglig basis går det att finjustera och ständigt förbättra webbplatsen.

Att länka till externa sajter inom din nisch är bra. Det handlar om att bygga bra webbplatser och det är naturligt att använda externa länkar.

Prisvärda SEO-tjänster som fungerar

Antingen har du SEO kompetens inhouse eller också anlitar du en SEO-byrå. Eftersom det är vanligt att trafiken från sökmotorer står för 60%-70% av alla besökare tror vi att man behöver ha kompetens inhouse – men alla kan inte vara bäst på SEO. Se till att välja företag som erbjuder prisvärd SEO-tjänster och välj ett företag som arbetar nära kunderna och utvecklar skräddarsydda lösningar för att främja verksamheten på nätet.

Se också till att välja de som förstår affärsnyttan, varumärket och kan fokusera på mätning exempelvis leadskonvertering dvs skaffa dig kunder. De finns de som är experter på lokalisering för geografisk inriktning och du har företag som är bra på länkar. Att välja SEO-byrå är ett strategiskt beslut och i slutändan handlar det om att se till att välja de bästa dvs de som ger den bästa avkastningen på din marknadsinvestering.

Vad är SEO+

SEO + är ett begrepp där man kombinerar traditionell seo och ppc med marketing automation verktyg. Man ser på kundens livscykel och hur man kan förbättra kundkontakten vid vissa tidpunkter.

Share.

Redaktör båtguide.nu

Har du en fråga som du vill ha svar av en SEO expert? Daniel Larsson bloggar inom digital marknadsföring och specialist på sökmotoroptimering. Ämnen han bloggar om handlar om digitala strategier som SEO, KPI:er, webbanalys, kryptovalutor och cybersecurity. Expandtalk är en nischad webbyrå i Stockholm som är specialiserad på sökmotoroptimering och content marketing. Vi jobbar med digital marknadsföring och är specialister på att öka trafiken och konverteringar på webbplatser.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap