Browsing: SEO Blogg

Vill du lära dig mer om SEO?

Vill du lära dig mer om SEO?

Här hittar du alla blogginlägg som handlar om seo (search engine optimization) sökmotoroptimering och SEO strategier och att synas på sökmotorer som Google och Bing. SEO är ett område inom internetmarknadsföring och själva basen som får sajten att fungera på ett bra sätt.

Metoderna varierar men ofta handlar det om att skapa buzz kring webbplatsen vilket i sin tur genererar trafik, användare och länkar. En förutsättning är att webbplatsen är optimerad och byggd på ett bra sätt med metadata och att den indexeras på korrekt sätt. Andra faktorer är att sajten ska vara snabb och byggd för att även fungera för mobiler.  Som webbansvarig vill du ha bättre platser på dina sökord vilket oftast leder till bra affärer och nya kundkontakter.


Hur har SEO branschen utvecklats?

För 10 år sedan var det relativt enkelt att manipulera Google och sökmotorer och man använde sig av olika metoder som att skriva ett ord dolt eller flera gånger. I samband med att algoritmerna har blivit bättre behöver man ha en helhetssyn kring hur man skriver, vad man skriver, vem man vänder sig till, hur sajten är uppbyggd och hur man länkar från andra sajter. På senare tid finns det företag som börjat använda begreppet search experience optimization för att betona att det handlar om att ge användarna en positiv upplevelse när de besöker en webbplats.

12315