Vad är en RSS?

0

En RSS (Förkortning för Real Simple Syndication) är en teknik som ger dig en enkel feed från en plats på webben som kan publiceras på en nyhetssajt, en podcast, en blogg-i din RSS-läsare.

RSS för dig som läsare

Som användare kan du prenumera på webbflöden dvs få information om något nytt publicerats. RSS:er gör det också enkelt för olika webbsajter att publicera innehåll från varandra. Du behöver en RSS-läsare exempelvis Feedly och NewsBlur.
Du kan få en artikel i din RSS-läsare så snart den har publicerats.
Fördelen med RSS:er är att man kan kontrollera dem tillskillnad från socialmedia som Twitter och artiklarna innehåller mer och djupare text.

För dig som webbpublicist

Det finns olika typer av RSS:er från bloggar, artiklar, forum, schema, video mm. Du kan se till att din sajt tex publiceras på feedburner eller andra webbsajter vilket kan driva trafik till din webbplats men också vara bra för din SEO.

Share.

Redaktör

Har du en fråga som du vill ha svar av en SEO expert? Daniel Larsson bloggar inom digital marknadsföring och specialist på sökmotoroptimering. Ämnen han bloggar om handlar om digitala strategier som SEO, KPI:er, webbanalys, kryptovalutor och cybersecurity. Expandtalk är en nischad webbyrå i Stockholm som är specialiserad på att öka försäljningen genom performance marketing och sökmotoroptimering (SEO). Vi jobbar med digital marknadsföring och är specialister på att öka trafiken och konverteringar på webbplatser.

Comments are closed.