Pinterest – för den som vill nå ut med sin reach och varumärke

0

Pinterest är den grafiska digitala kanalen för målgruppen som gillar bilder, snygga fotografier och brand. Pinterest är en stor kanal som är lätt att glöma bort bakom Google och Facebook. Det går att nå ut med sitt varumärke och öka sin räckvidd till en relativt låg kostnad. Vad som gör plattformen unik är att det går att få stor spridning jämfört med många andra digitala plattformar.

I plattformen finns det ett business konto som du behöver skapa. En bra storlek för Pins är 736×1102 pixlar.

pinterest

Det går att driva marknadsföringskampanj på Pinterest och annonserna och den visuella plattformen behöver du anvpassa dig till.

Podcast om Pinterest


Det finns stöd för Pinterest i Google Tag manager

Stöd i Google Tag Manager
Till Pinterest finns det en native tagg som Google har stöd i Google Tag Manager vilket gör det enkelt att installera Pinterest stöd.

Tag i pinterest
Bild: hur det ser ut i Google Tag manager.


Läs mer om Pinterest och tagmanager

Share.

Redaktör

Har du en fråga som du vill ha svar av en SEO expert? Daniel Larsson bloggar inom digital marknadsföring och specialist på sökmotoroptimering. Ämnen han bloggar om handlar om digitala strategier som SEO, KPI:er, webbanalys, kryptovalutor och cybersecurity. Expandtalk är en nischad webbyrå i Stockholm som är specialiserad på sökmotoroptimering och content marketing. Vi jobbar med digital marknadsföring och är specialister på att öka trafiken och konverteringar på webbplatser.

Comments are closed.