Instagram – hur du skapar bättre marknadsföring på Insta

0

Instagram kan hjälpa dig att öka varumärkeskännedomen men det är också en effektiv plattform för att lansera nya produkter. De flesta företag bör inkludera kanalen i sina marknadsföringskampanjer.

Företaget blev uppköpt av Facebook 2012 och har sedan dess utvecklats till att bli en social media plattform som framförallt yngre målgrupper tagit sig till. Plattformen är mobilvänlig och användarvänlig. Instagram är en beprövad plattform för sociala medier som hjälper företag att engagera befintliga kunder och attrahera nya.

I Instagram behöver du använda hashtags eftersom det är extremt effektivt och kraftfull metod att nå ut till målgruppen. Se även till att tagga personer och platser i inläggen.

Instagram fokuserar på reels
Det har varit en “explosion” av kortare videoinnehåll på Instagram.
På det nedre navigeringsfältet finns en Reels-knapp och Shop-flik.
Reels-fliken gör det lättare för dig att upptäcka korta, roliga videor från kreatörer över hela världen. På fliken Shop får du ett bättre sätt att få kontakt med varumärken.

Sponsra inlägg
Precis som i annan socialmedia kan du sponsra inlägg vilket är väldigt effektivt i den här digitala kanalen. Det finns verktyg som Grum.co som gör att du kan köra autoposting.

Tips för instagram

  • Se till att du har en bra nisch
  • Lägg ut stories och nyheter frekvent
  • Kommunicera med din målgrupp
Instagram marknadsföring

Podcast med praktiska tips hur du tar Instagram till nästa nivå och aväner den digitala kanalen effektivare i din marknadsföring för att skapa ROI.

Share.

Redaktör

Har du en fråga som du vill ha svar av en SEO expert? Daniel Larsson bloggar inom digital marknadsföring och specialist på sökmotoroptimering. Ämnen han bloggar om handlar om digitala strategier som SEO, KPI:er, webbanalys, kryptovalutor och cybersecurity. Expandtalk är en nischad webbyrå i Stockholm som är specialiserad på sökmotoroptimering och content marketing. Vi jobbar med digital marknadsföring och är specialister på att öka trafiken och konverteringar på webbplatser.

Comments are closed.