Content Marketing

Content marketing

Content marketing – eller innehållsmarknadsföring – är en naturlig del av företagets digitala marknadsföring. Det är strategi inom on-site redigering som behåller besökare och inspirerar till köp. Istället för traditionell marknadsföring där du pitchar dina produkter eller tjänster genom hård försäljning arbetar man vid content marketing med att ge potentiella köpare bra service, upptäcka roliga saker och skapa relevant information. Content marketing innebär att små varumärken har möjlighet att dominera en nisch med innehåll.

3 gånger fler leads kommer från content marketing jämfört med traditionell marknadsföring
– Jeanne Hopkins, Continuum Services

Har du rätt innehåll?

En informativ webbplats ger dig mer besökare och stärker ditt varumärke. Aktuellt innehåll med kvalitet innebär att fler användare besöker sajten vilket stärker affärsmålen. Bara 6% av alla B2B marknadsförare anser att deras content marketing strategi är effektiv enligt Content Marketing Insitute 2016.

Om du vill ha många besökare till din webbplats bör du undersöka och utgå från sökvolymer. Genom att undersöka sökvolymerna innan du skriver innehåll blir din webbplats betydligt mer effektiv och har möjlighet att träffa  rätt och större målgrupp.

Vilka krav ska du som beställare ha på innehållet?
En viktig aspekt är att du inte vill förstöra ditt varumärke genom att skapa dålig information utan ett klart budskap. All information börjar med språket och att ha en tonalitet som använder samma språk som målgruppen. Börja med målsättningen vad företaget jobbar med och vem som kommer köpa det? Grundkraven på innehållet är att informationen ska vara informativ och skapad för din målgrupp – men också att texterna ska kunna spridas enkelt och snabbt. En del väljer att skapa personas dvs påhittade figurer för att lättare kunna skriva innehållet. Självklart måste innehållet vara grammatiskt korrekt och underhållande för läsarna. Slutligen måste texten vara sökmotoroptimerad och anpassad för sökmotorer.

Sveriges Annonsörer har publicerat ett dokument för riktlinjer i samarbeten med bloggare och sk “social influencers“. Som du kan ladda ner här.[line width=”” color=”grey” style=”solid”]

Vilken sorts material skapar leads effektivast?

Flera företag lägger mycket tid att producera produktpresentationer vilket sällan efterfrågas. Enligt en studie av CMO Council report är de effektivaste formaten att få kvalificerade leads:

 • White papers
 • Videor
 • Analys rapporter
 • Blogggar
 • Webcasts

Vi tror att företag måste bli betydligt bättre kring det som kallas mid-funnel vilket överbryggar gapet mellan top-funnel och själva försäljningen. Det omfattar mer detaljerad information för potentiella kunder som:

 • Nyhetsbrev
 • E-books
 • Kundcase

Redaktionellt innehåll och mätbarhet

Vid content marketing används moderna metoder för att kontinuerligt förbättra innehållet. Det finns olika tekniker och taktiska metoder att kunna skala upp innehållsmarknadsföringen och ta marknadsandelar. Att ta ut olika typer av rapporter för sökmotoroptimering, trender och innehåll är naturliga byggstenar och innebär att innehållet kontinuerligt kan förbättras och förnyas.

Att skriva redaktionellt innehåll ger upphov till en del svåra frågeställningar. Från ett konsumentperspektiv är det viktigt att informationen är relevant, korrekt, ej upplevd som reklam utan informativ och äkta. I Sverige har vi lagar som marknadsföringslagen som reglerar otillbörlig marknadsföring och under 2018 kommer nya EU:direktiv som GDPR som innebär utökat skydd kring personupgifter.

Hyra, köpa eller bygg själv?

Många företag väljer en byrå som kan content marketing för att öka sin synlighet.
Informationen ger kunderna förståelse kring tjänsten eller produkten vilket ger dig affärer och ökad försäljning. Att nå kunder tidigt i köpprocessen har blivit alltmer viktigt och marknadsavdelningar jobbar allt intensivare på att sätta sitt egna företag i centrum redan när kunderna börjar leta information.

Att investera i content marketing kan vara komplicerat och kan kräva nya arbetsprocesser som ofta tar lång tid att genomföra. Men samtidigt finns det enkla metoder så att man får resultat fort. En sådan är att skapa en content plan eller innehållsplan där man har ett publiceringsschema för det innehåll man behöver inom sin nisch.

Informationen ska använda teknik så att det går lätt att dela innehåll inom och utanför organisationen. Större företag är oftast inte organiserade att skapa material som delas i sociala medier.

 

Expandtalk är en liten och kreativ content marketing byrå i Stockholm

Vill du förstärka din online marknadsföring? Vi hjälper företag öka intäkterna genom att leverera smartare innehåll och marknadsföring till användare. Ta hjälp av digitala specialister som är specialiserade på content marketing. Expandtalk är en content-byrå söder om Stockholm som jobbar med online marknadsföring. Vi jobbar med webbyråer och på marknadsavdelningar ute hos våra kunder. Exempel på arbeten omfattar innehållsmarknadsföring, innehållsanalyser, skriva redaktionella texter,  white-papers, ryktesspridning och bloggar. Ofta är uppdragen att stärka upp ett företags digitala närvaro.

Vi är en content byrå som kan hjälpa er content marketing strategi och vi har lösningar som är flexibla. Vi anpassar oss  om ni vill hyra native annonsutrymmen, köpa en ny sajt, utveckla er befintliga sajt eller helt enkelt bygga upp en ny sajt från grunden med innehåll.

Syftet är att skapa kostnadseffektiva kampanjer som når din målgrupp
Vår metod innebär att du betalar för det som ger mest resultat.

 • Behöver du skriva en content plan baserat på sökord med stora volymer på Google? Vi identifierar olika sökord och skriver ett schema baserat på vad som efterfrågas i din nisch.
 • Vi kan sätta upp en sajt inom en konkurrensutsatt nisch för att skydda ditt varumärke när man gör en sökning på Googles sökresultat
 • Förbättra synligheten på existerande sajt
 • Byta webbplats utan att tappa besökare?

Vi har jobbat med online marknadsföring i flera år på olika marknadsavdelningar. När vi kommer med förslag på texter utgår vi från hur sökord fungerar och driver trafik (det som populärt kallas longtail).

Vill du stärka upp din befintliga webbplats?


Har du dåligt med tid att hinna med. Vi hjälper er strukturera din befintliga sajt, kategorisera och optimera innehållet så att den rankar på ett optimalt sätt.
Genom att analysera Google Analytics får vi en bild av hur bra sajten fungerar men vi har utöver Google Analytics ett gäng SEO-program som vi använder.  Tillsammans sätter vi ihop vilka nyckelord som är viktiga för er och gör en innehållsanalys och korrigeringar där det behövs. Det går även att få rapporter på sidor som har tunt innehåll och fokusera på dessa sidor eller på sidor som saknar metadata

Lansera satellitsajter och content marketing bloggar som stärker dig i din nisch!
Vi är en content marketing byrå som jobbar direkt i ditt CMS eller Webbshop och skriver innehåll.
Vi har erfarenhet av WordPress, Joomla, Episerver, Magento, OScommerce och Sitedirect. I våra uppdrag jobbar vi helst hälften av tiden hos företaget vilket innebär att vi har större möjligheter att skriva relevant innehåll. Vi tror att information ofta finns lokalt i företaget och att man måste ha en nära kontakt för att få rätt tonalitet i texterna men även kunna få input kring affärsnyttan och vad man säljer på företaget.

Ta del av vårt unika bloggnätverk

Native advertising är en form av annonsering på nätet. Idag har vi ett 80-tal content marketing bloggar och webbplatser inom flera nischer. Målet med dessa har varit att ge besökarna en bra och läsvärd upplevelse och vi har ett långsiktigt socialt engagemang i dessa bloggar.

Vi har byggt våra webbplatser under en längre tid- eftersom vi tror att det på sikt kommer finnas nya affärsmöjligheter på nätet. Strategin kring våra sajter är att vara informationskanaler inom de branscher vi arbetar med och erbjuda relevant och bra information till läsarna.Eftersom vi idag har flera sajter som rankar på Google innebär det kortare startsträcka att få upp en skräddarsydd nischsajt. Det innebär också att det går att använda smartare marknadsföring som retargeting för att nå målgruppen.

Vi vill  skapa läsvärda sajter och långsiktigt mervärde för läsarna. Utöver traditionell konsulting arbetar vi kontinuerligt med vårt egna bloggnätverk som vi byggt under flera års tid. Vår ambition är att bygga sajter inom nischer som intresserar oss och skapa mervärde för läsarna genom att leverera kvalitativa tjänster inom vissa utvalda nischer.

Vi har identifierat 8 olika fokusområden och vertikaler: Hälsa och skönhet, finans och ekonomi, försäkringsbranschen, mode och kläder, IT, turism, miljö och teknik samt återvinning.

Ambitionen med våra webbplatser: Vi har ett långsiktigt syfte med våra webbplatser och att skapa saklig och objektiv information. Informationen på dessa sajter har:

 • Sakliga
 • Opartiska
 • Ej missvisande
 • Mångsidiga
 • Fullständiga
 • Intersubjektiva

Vill du veta mer? Kontakta oss gärna genom att fylla i formuläret!