Social Network

Kontakta oss kring skmotoroptimering tel. 08-545 56 89
Adwords specialist

Google Annonser - ta hjälp av en Adwords specialist

Nivån hur man sätter upp Adwords konton är generellt sett mycket dålig även hos stora bolag. Många sätter upp Adwords konton utan att varken optimera Adwords eller undersöka de underliggande faktorerna vilket slutar med kostnadsineffektivitet och misslyckade kampanjer. Resultatet blir det samma som att riva tusenlappar i duschen!  

Adwords resultatVad är Google Adwords?

AdWords (Google AdWords) är en reklamtjänst från Google för företag som vill visa annonser på Google och dess annonsnätverk. 
Google Adwords är världens största digitala annonseringsverktyg där de flesta annonserna är baserade på att du får betala per klick.


Hur fungerar Adwords?

Sökordsannonsering på Google innebär att du syns direkt i Googles sökresultat på de nyckelord som du väljer att annonsera på - till skillnad från sökmotoroptimering där du måste ha ett mer långsiktigt perspektiv och det som visas är gratis.

Syftet med sökordsannonsering är oftast att få nya kunder men det kan även handla om att bygga upp varumärket. Få företag kan bara förlita sig på sökmotoroptimering och organiska trafik och processen att få fler kunder med endast organisk trafik är ofta långsam och svår att förutse.


Hur mycket kostar Adwords?

AdWords gör det möjligt för företag att fastställa en budget för reklam och företaget betalar bara när någon klickar på annonserna. Fördelen med Adwords är att du kan få exponering på de exakta sökorden som du väljer, men du kan också visa annonser bland sökresultaten när dina kunder surfar på andra sidor. Som annonsköpare ska du ha koll på dina kostnader och om du anlitar 3:e part så se till att du har tillgång till ditt Adwords konto.

Annonstjänsten är till stor del inriktad på sökord. Tyvärr sätter många företag upp sina konton felaktigt med breda sökord, utan att optimera för konvertering vilket leder till dyra annonskostnader.  


Betalar du för mycket för Google Adwords?

Optimera Adwords och sänk kostnaderna! Google är ett företag med egna affärsmål som sällan berättar hur du ska minska dina annonseringskostnader, men det är fullt möjligt att sänka kostnaderna och samtidigt bibehålla eller tom öka antalet besökareGoogles annonser fungerar som ett auktionssystem där du vinner buden genom en kombination av att du betalar mer  än dina konkurrenter och/eller uppnår ett högre kvalitetsresultat.

Vi har jobbat flera år med Google Adwords och Adwordskampanjer på nätet och metoder som skapar effektiva annonser. Många företag lägger idag ut enorma pengar på Adwords annonsering och det förekommer bedrägerier som exempelvis click-fraud eller att man använder ineffektiva metoder. Det är nödvändigt att kampanjerna optimeras så du inte betalar för mycket till Google utan att det ger några intäkter tillbaka till ditt företag. Annonserna måste hela tiden optimeras och göras bättre vilket är tidskrävande.    


Vad många företag missar i sina Google kampanjer

Google Adwords är komplext, det finns verktyg och skripts som underlättar arbetet samt säkerställer att du inte har en för dålig position på dina sökord, dåliga kvalitetsresultat eller felaktig budgivning.  

Tips för din Adwordsannonsering

Använd olika budgivningsstrategier så du får bra positioner samtidigt som du ökar sannolikheten att potentiella klienter och partner kontaktar dig. Minska budgivningen på mobilen. Om de inte presterar bra kan du minska din kostnad per konvertering och ge dig möjlighet att fördela budgeten där den är mer effektiv. Kolla konverteringar för mobilen, CTR samt genomsnittlig CPC för att se om du du kan behöva negativa budjusteringar på din kampanj. Applicera flera matchningsalternativ så du inte har för många breda sökningar eller får med synonymer som inte bör vara med. Inför "Retargeting"-listor så man får skräddarsydda meddelanden baserat på vilka sidor man varit inne på. Retargeting är bland de mest kostnadseffektiva sätten att nå kunder och du kan sätta frekvenstak så att man inte nås av samma budskap mer än 20 gånger per månad. Tillämpa dynamiska sökannonser vilka matchar besökarnas sökning på webbplatsen och gör att kunden skickas med automatik till den mest relevanta sidan      

Vi har en effektiv metodik

Se till att betala för rätt saker som ger dig kunder och använd dina annonspengar effektivare. Kasta inte pengarna i sjön utan se till att du får ett effektivt resultat.

Våra Google specialister hjälper dig med din digitala annonsering

Optimering av budgivningsstrategier och kampanjer. Skaffa mer kunder med samma marknadsföringsbudget. Optimering av landingssidor vilket är en förutsättning för ett bra kvalitetsresultat Quality score (kvalitetsresultat) är ett väldigt viktigt mått och innebär att du kan betala mer eller mindre än dina konkurrenter för din digitala annonsering! Att förbättra Clickthrough-rate (CTR)  vilket handlar om att få kunderna att klicka på annonserna. Vi ser även på CTR:en på det organiska söket och förbättrar metadata och titlar så att CTR:en är hög vilket innebär att du får besökare till sajten Lägga upp negativa sökord så man inte betalar för annonser som inte är nödvändiga. Genom att köra sökrapporter går det att exkludera sökord som inte ska användas. Ungefär 20% av alla Adwords konton använder sig inte av negativa sökord. Använda annonstillägg som "call extensions" som dramatiskt kan öka antalet leads som ringer dig.     

Alternativ till Google annonsering

Utöver Google finns det även andra annonsnätverk som ofta kan medföra lägre CPC-kostnader som Facebook, Bing, Linkedin och Twitter där du också kan annonsera. Vi har alltid avkastningen som mål när vi optimerar kampanjer vilket innebär att vi använder den kanal som ger bäst resultat. Läs mer om PPC annonsering.

Vill du ha hjälp med ditt Adwords konto?

Vi kan hjälpa er att få en kostnadseffektiv lösning där vi sätter upp och optimera din Google annonskampanj! Vi är Adwords specialister med fokus på sökmotoroptimering. Vår fokus innebär att du minskar riskerna att betala för mycket för din Adwords annonsering. Kontakta oss så kan vi hjälpa er med er digitala strategi!

Display annonsering

Eftersom det är programmatic inköp blir inköpen effektiva och man optimerar annonseringen där de potentiella kunderna finns.

Räckviddspaket

19000

SEK

 • Desktop

 • 2 miljoner annonsvisningar

 • Geografisk styrning

 • Bannerpaket - 6 olika format

Kontakta oss

Retargeting

12250

SEK

 • Desktop

 • 800 000 annonsvisningar

 • Bannerpaket 3 stycken

Kontakta oss

Målgruppspaket

33200

SEK

 • Desktop och mobil

 • 1,1 miljoner Desktop

 • 500 000 Mobilt

 • Geografisk styrning

 • Målgrupper

Kontakta oss

Målgruppspaket

21800

SEK

 • Desktop

 • 1,3 miljoner

 • Geografisk styrning

 • Bannerpaket 3 format

 • Målgrupper

Kontakta oss

Målgruppspaketen

Observera att du kan nå målgrupperna både på desktop och mobil. För desktop kan du med paketen nå beslutsfattare (B2B) och småföretagare (B2B).

Mode & inredning

Motion och hälsa

Sport och spel

Resor

Bil och motor

Barn och familj