WordPress SEO

1

Fixa WordPress SEO?

Sökmotoroptimering och SEO för WordPress? Det finns mycket du kan göra för att sökmotoroptimera för WordPress och på den här sidan har vi med några av nybörjar sakerna att börja med för att få bättre ranking i sökmotorer. Följande saker är sådant som definitivt är värt att lägga lite tid kring.

Yost pluginet har blivit ett måste plugin för WordPress sajter

Börja med att tanka er och installera Yost-pluginet. WordPress for SEO  har mängder av funktionalitet som hjälper dig i ditt SEO arbete.

Efter du har laddat ner den ser du verktyget i vänstermenyn i WordPress med alternativen:

  • Allmänt
  • Sökutseende
  • Sökkonsol
  • Sociala medier
  • Premium – för de som vill ha utökad funktionalitet kan man köpa premium versionen.

När du går in i verktyget kan du sätta igång en wizard och konfigurera Yost. När det är klart så ser det ut så här.

Video med Yost-pluginet

Använd de bästa SEO pluginen

Det finns mycket som du kan göra för att anpassa din WordPress sajt för sökmotorer. De flesta har väl säkert använt Yost plugin eller alternativet All in one SEO pack för att optimera sajten men det finns mycket mer som du kan fila på så att sajten fungerar optimalt. Andra nödvändiga plugins är redirect plugins.

Broken link checker
Få meddelande att det inte finns några länkar som slutat att fungera. Broken link checker är ett bra plugin som ger dig alerts om en länk slutat att fungera. Du kan också installer redirects plugin så att allting pekas korrekt.

Fixa onsite optimeringen med WordPress SEO från Yost

Efter det att du installerat WordPress SEO måste du aktivera det. Därefter hittar du inställningarna under SEO. Under inställningar kan du lägga till social media, jobba med titlar och metabeskrivningar och konfigurera dina inställningar.

Optimera dina sidor och artiklar
Om du använder Yost pluginet så stärk upp sidor som inte har bra onsite optimering så att du ser gröna knappar på det mesta.

sidananlys

Se till att alla orden är optimerade och att du har gjort onsite optimering. Viktigt är tex permalänkar.
Yost-pluginet har sidanalys men även sitemaps som ska konfigureras.

Fixa metabeskrivningar på kategorisidorna

Många glömmer att skriva metabeskrivningar på sajten. Med verktyg som SEO Frog kan du dubbelkolla sajten och du kan också se ifall det är några felmeddelande i Google Search Console.

Förbättra snabbheten

Se till att du använder rätt plugins för att öka snabbheten men om du använder för många plugins så saktar det in servern. Kolla med P3 pluginet hur det ser ut för dig och om det är något som du ska avaktivera. Totalcache är det bästa verktyget men det är jobbigt att ställa in. Du kan också använda en eller flera CDN för att öka upp hastigheten. Läs mer hur du ökar upp hastigheten på webbservern.

Indexera sajten i sökmotorer

Se till att indexera sajten i sökmotorer som Google Search Console och Bing Webmaster Tool. Se till att rätt sajtkartor är inskickade och om det är några sajtkartor som du inte använder så avaktivera dessa.

Kolla igenom sajten

Finkorrigera allting så att sajten fungerar optimalt exempelvis robots.txt filen som är den första filen som Google läser när de spindlar en webbplats. Kolla speciellt över så inga sidor är blockerade och att sitemappen finns med i robots.txt filen.

Share.

Redaktör

Har du en fråga som du vill ha svar av en SEO expert? Daniel Larsson bloggar inom digital marknadsföring och specialist på sökmotoroptimering. Ämnen han bloggar om handlar om digitala strategier som SEO, KPI:er, webbanalys, kryptovalutor och cybersecurity. Expandtalk är en nischad webbyrå i Stockholm som är specialiserad på sökmotoroptimering och content marketing. Vi jobbar med digital marknadsföring och är specialister på att öka trafiken och konverteringar på webbplatser.

1 kommentar

  1. Pingback: SEO – HYKE

Share via
Copy link
Powered by Social Snap