Video

Vdeo marknadsföring

Vad är videomarknadsföring?

Videomarknadsföring, i sin enklaste form, handlar om att använda video för att marknadsföra ditt varumärke, produkt eller tjänst.

Varför ökar videomarknadsföring i betydelse

I dagens digitala värld är det mer relevant och viktigare än någonsin tidigare. Med ökningen av plattformar som YouTube, TikTok, Instagram, Linkedin Live och Facebook är det uppenbart att människor konsumerar mer videoinnehåll än tidigare.

Hubspots State of Marketing Report 2023 visar att videokonsumtionen ökar, och varumärken fortsätter att investera alltmer i detta medium. Trots ekonomisk osäkerhet planerar endast 3 procent av företagen att minska sin videobudget.

Fördelar

Förbättrad SEO
Google älskar video. Integrering av videor på din webbplats kan förbättra din SEO-ranking avsevärt.

Ökad konverteringsgrad
Videor kan faktiskt driva försäljning. Produktdemos och kundvittnesmål kan öka konverteringarna med upp till 80 procent.

Detta har gjort videomarknadsföring till en stor del av företagets digitala marknadsföring. Videor ökar både synligheten och medvetenheten om varumärket, men också graden av engagemang och konvertering. En sida som bäddar in YouTube stannar många kvar på under en längre tid också.

Hur lång ska en video vara?

Kortformiga videor under 60 sekunder är mest populära, men långformigt innehåll växer snabbt.

Engagemang: Kortformiga videor får konsekvent det högsta genomsnittliga engagemanget. För videor upp till 5 minuter tittar publiken på ungefär 50 procent av innehållet.

Under 1 minut: 50 % genomsnittligt engagemang
1-3 minuter: 47 % genomsnittligt engagemang
3-5 minuter: 46 % genomsnittligt engagemang

Hur optimerar man videomarknadsföring?

Även om YouTube ägs av Google har de olika sökmotorer, och för att optimera din YouTube-film behöver du tänka på optimering av både YouTube-sidan och din webbplats. Det är också viktigt att optimera din videomarknadsföring för SEO genom att använda rätt taggar, thumbnail (miniatyr), titel, beskrivning och undertexter.  I sökresultatet kan också videor dyka upp.

Vad finns det för företag som har videotjänster?

Exempel på företag som har videotjänster är Google, Amazon, TikTok, Apple, AT&T, Disney, Facebook, Hulu och Netflix.