Utbildning inom SEO

Utbildning inom Sökmotoroptimering

SEO, eller sökmotoroptimering, är en teknik för att förbättra en webbplatsens placering i sökmotorernas resultat. Vi lär dig hur du får mer trafik och kunder till din webbplats med SEO (sökmotoroptimering). Vi har hållit skräddarsydda utbildningar på marknadavdelningar och kommunikationsavdelningar till några av världens största företag.

Sökmotoroptimering är nödvändigt för alla som vill marknadsföra produkter och tjänster online. SEO är en dynamisk bransch där förutsättningarna ständigt förändras. Det är därför viktigt att hålla sig uppdaterad om de senaste trenderna och utvecklingarna inom ämnet för att kunna hålla sig konkurrenskraftig. Lär dig hur sökmotoroptimering fungerar och sökmotoroptimera din hemsida med några av Sveriges bästa sökmotorspecialister. 

SEO utbildning i Stockholm, Göteborg eller på din ort!

Våra seo-specialister håller utbildningar och kurser i sökmotoroptimering (SEO) och internetmarknadsföring så att du och ditt team kan hålla dig ajour med de senaste algoritmerna och lära dig få en övergripande förståelse eller fördjupade kunskaper. Vi finns både i Göteborg och Stockholm men har även haft utbildningar ute i landet. Om du vill veta hur du ska få trafik till din webbplats utan att betala är SEO vägen att gå. Vi går igenom vad sökmotoroptimering är för något och olika metoder att förbättra synligheten för din webbplats och hur användarna spenderar mer tid på din webbplats.

Expandtalk är marknadsledande kring sökmotoptimering (SEO) och har mängder av metoder som hjälper ditt företag synas bättre på Google och andra sökmotorer. Under kursen går vi igenom din sajt, sökord och olika verktyg att förbättra webbplatsen, få den vassare och ranka högre. Du lär dig mer om olika rankingfaktorer och Googles kvalitetsguider.

 • Vad är SEO och hur fungerar Googles sökresultat
 • Grundläggande information om SERP:en
 • Utvecklingen av Googles sökalgoritm
 • Hur fungerar en sökmotor och olika rankingfaktorer
 • Sökordsanalys och betydelsen av sökord
 • Hur man skriver content och varför det är viktigt
 • Betydelsen av onsite optimering
 • Varför externa länkar är viktigt och outreach dvs hur du skaffar bra länkar
 • Hur du bygger silver-bullet pages
 • Hur rankar mina sökord
 • Konkurrensanalys
 • Hur din webbplats fungerar och praktiska råd vad man kan göra för att få den att få mer synlighet på Google
 • Tekniska SEO-problem
 • Olika typer av KPI:er

Vi gör en analys av din webbplats och komma med praktiska förslag hur sajten kan utvecklas med avseende på olika rankingfaktorer som hur du kan förbättra bounceraten – där du får ta del av SEO-proffsens bästa knep. Vi ser både på onsite optimering och hur du kan bygga länkar på ett säkert och effektivt sätt. Det finns stora risker med att bygga aggressiva länkbyggen samt problem vid migreringar och hur du minimerar risken att tappa rankingen.

För vem riktar sig SEO utbildningen?

Vi håller kurser för kommunikationsavdelningar, ledningsgrupper och marknadsavdelningar i störrre företag men även webbyråer, webbteam, kommuner, SEM-byråer och andra SEO-bolag. Våra SEO-specialister skräddarsyr utbildningen beroende på om det är en webbshop eller större webbplats och om det är enklare SEO-utbildning eller för de som redan kan SEO. Vi håller också kurser i sökmotoroptimering på IHM.

Kostnader SEO utbildning

Utanför Stockholm eller Göteborg tillkommer resekostnader.

Om författaren

Website | + posts

Daniel Larsson började jobba professionellt med webben 1994. Han är utbildad civilekonom inom marknadsföring och har jobbat +20 år som senior SEO-specialist. Daniel har arbetat inhouse som webbansvarig och marknadsansvarig. Han har på byråsidan varit konsult för flera av Sveriges största varumärken och suttit med i juryn för Nordic Search Awards och European Search Awards.