Hem » SEO » Hur får du din hemsida att synas på Google?

Hur får du din hemsida att synas på Google?

Tips för dig som vill synas på Google. Google har ett rikt sökresultat och det finns flera olika sätt som du kan visas på sökresultatet.

  1. Annonser visas högst upp i sökresultatet på många sökord och en förutsättning för dessa är att du betalar annonser på Google Ads.
    Läs mer om Google Ads.
  2. Efter annonser kommer det organiska sökresultatet och detta är sidor som rankar på det begrepp som du vill synas på. Att synas på det organiska resultatet är gratis men det finns mycket man kan göra för att förbättra positionerna. Läs mer om SEO.
  3. Google My Business är en katalog där du kan visa adress, artiklar och bilder. Att registrera dig på Google My Business är gratis.

Min hemsida syns inte på Google vad ska jag göra?

Det finns många orsaker att din hemsida inte syns på Google.
1. Börja med att kolla din robots.txt fil så att din webbplats inte är blockerad.
2. Se också till att din sajt är indexerad. Ett  bra verktyg att kolla det är Google Search Console
3. Om du vill ha riktigt bra resultat rekommenderar jag att du läser vår grundkurs om sökmotoroptimering

Om författaren

Digital strateg at Expandtalk | 076-023 56 84 | Website | + posts

Daniel Larsson började jobba professionellt med webben 1994. Han är utbildad civilekonom inom marknadsföring och har jobbat +20 år som senior SEO-specialist. Daniel har arbetat inhouse som webbansvarig och marknadsansvarig. Han har på byråsidan varit konsult för flera av Sveriges största varumärken och suttit med i juryn för Nordic Search Awards och European Search Awards.

Rulla till toppen