Hem » Branscher » Branschrapport: Sveriges största apotek på nätet

Branschrapport: Sveriges största apotek på nätet

Svernska apotek

Sveriges största apotek på nätet enligt vår undersökning som gjordes i december 2021. Vi ser på antalet unika besökare till de olika webbplatserna hur de utvecklats senaste halvåret.

 

apotek

 

Samtliga apotek har tappet unika besökare sedan 2020.

Om man däremot ser på betalda trafiken lägger Apotea ned mest pengar följt av Apotek Hjärtat.

  Apotek Unika besökare november 2021
1 Apotea 1 500  000
2 Apoteket Hjärtat 1000 000
3 Apoteket 830 000
4 Kronans Apotek 708 100
5 Meds 388 500
     

Vad händer globalt?

I USA har läkemedelsbolagen ofta fått kritik för sina höga priser. Enligt en artikel i Forbes har Miljardärinvesteraren Mark Cuban har lanserat ett onlineapotek (MCCPDC – Mark Cuban Cost Plus Drugs Compan) som erbjuder mer än 100 generiska läkemedel till ett överkomligt pris med målet att vara ”radikalt transparent” i sina prisförhandlingar med läkemedelsbolag.

Hur har Apotea lyckats ta en så stark position?

Apotea har lyckats bygga ett starkt varumärke och har större andel direkt trafik dvs att man besöker deras webbplats. De har också mycket starkare länkprofil och kör Google Ads mer än sina konkurrenter. De har synlighet på mer än 83 364 sökord och de rankar högt på begrepp som handsprit, eltandborste, tandblekning, b vitamin, vattenflaska och kondomer men också varumärken och läkemedel som ibuprofen, priorin och resorb. Sajten har däremot tappat kraftigt sedan efter sommaren.

Apotea har valt en modern setup med Google Tag Manger, För att öka upp hastigheten med en CDN använder de Cloudflare och de har valt att blockera den kinesiska sökmotorn Baidu. De kör remarketing och Klarna checkout.

Scroll to Top