Sveriges största apotek på nätet 2020

0

Sveriges största apotek på nätet enligt vår juni undersökning som gjordes 2020. Vi ser på antalet unika besökare till de olika webbplatserna.

Organisk traffik till de svenska apoteken där Apotea haft den starkaste trenden.
Om man däremot ser på betaltraffiken lägger Apoteket Hjärtat ner mest pengar följt av Apotea.
ApotekUnika besökare juni
1Apotea2 000 000
2Apoteket1 600000
3Apoteket Hjärtat1 600 000
4Kronans Apotek1 300 000
5Meds259 900
6Lloyds Apotek174 300


Hur har Apotea lyckats ta en så stark postion?

Apotea har synlighet på mer än 83 421 sökord och de rankar högt på begrepp som eltandborste, tandblekning, b vitamin, vattenflaska och kondomer men också varumärken och läkemedel som ibuprofen, priorin och resorb.

Apotea har valt en modern setup med Google Tag Manger, För att öka upp hastigheten med en CDN använder de Cloudflare och de har valt att blockera den kinesiska sökmotorn Baidu. De kör remarketing och Klarna checkout.

Share.

Redaktör

Har du en fråga som du vill ha svar av en SEO expert? Daniel Larsson bloggar inom digital marknadsföring och specialist på sökmotoroptimering. Ämnen han bloggar om handlar om digitala strategier som SEO, KPI:er, webbanalys, kryptovalutor och cybersecurity. Expandtalk är en nischad webbyrå i Stockholm som är specialiserad på att öka försäljningen genom performance marketing och sökmotoroptimering (SEO). Vi jobbar med digital marknadsföring och är specialister på att öka trafiken och konverteringar på webbplatser.

Comments are closed.