Varför är Pagerank måttet fortfarande betydelsefull

0

Vad är pagerank?

Pagerank var Googles ursprungliga rankingsystem (som namngavs av Larry Page) för hur Google värderade olika sidor. Siffran var officiell och bestod av ett nummer från 0 till 10. Google slutade att uppdatera pagerank officiellt för flera år sedan och du kan inte längre använda deras api.

2005 uppdaterades indexet med något som internt kallades Pagerank NG dvs Pagerank Next Generation enligt en artikel i Wall Street Journal. Insikterna kring hur länkar används finns fortfarande i algoritmen och lär vara kärnan i hur Google fungerar.

Vad kan du använda istället för pagerank?

Eftersom Pagerank inte längre är officiellt  använder en del SEO bolag använder istället Yandex index eller länkvärden från Majestic.com för att uppskatta hur pass bra och stark en webbplats är.

Share.

Redaktör

Har du en fråga som du vill ha svar av en SEO expert? Daniel Larsson bloggar inom digital marknadsföring och specialist på sökmotoroptimering. Ämnen han bloggar om handlar om digitala strategier som SEO, KPI:er, webbanalys, kryptovalutor och cybersecurity. Expandtalk är en nischad webbyrå i Stockholm som är specialiserad på sökmotoroptimering och content marketing. Vi jobbar med digital marknadsföring och är specialister på att öka trafiken och konverteringar på webbplatser.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap