Hem » Annonsering » Google Display Nätverket och annonsering

Google Display Nätverket och annonsering

Gppgöe Dosåöau nätverket

Googles display nätverk (GDN)

Genom att visa dina displaysannonser på relevanta webbplatser syns ditt varumärke för en helt ny publik på nätet. Vi skapar mycket effektiva displaysannonser genom att optimera dessa genom kreativ design och hur de visas för målgruppen.

Det går att strukturera display annonser utifrån

  • Geografi
  • Enheter
  • Placering
  • Annonsbudget
  • Målgrupp
  • Budskap/material

Det är ofta kritik mot att display nätverket inte ger några konverteringar och att kostnaderna är höga men det finns mycket man kan göra för att förbättra konverteringsgraden. Man får bättre resultat ifall man kombinerar med söknätverket och kampanjerna påverkar även söknätverket.

Det finns även andra display nätverk än Google exempelvis BuySellAds som jobbar med display och sponsrade annonser. Det är ett av de största nätverken om du vill ha bannerannonsering.

Ofta används måttet CPM (Cost per Mille) vilket innebär att annonsörerna betalar för varje tusen visningar av sitt budskap till potentiella kunder (Mille är det latinska ordet för tusen). Annonskostnaden står för alltså för 1000 impressions. CPM är mycket lägre än CPC och ifall du vill ha mycket uppmärksamhet på din annons är detta en bra metod. Eftersom vi kan göra programmatiska annonsinköp blir annonskostnaden också betydligt lägre än vid traditionella mediainköp.

Vi jobbar med GDN och vi har köpt in annonser till mycket bra priser och vi kan hjälpa dig med din annonsering. Kontakta oss om du vill veta mer!

Scroll to Top