Vad är employer branding?

0

Employer branding är ett framväxande fält som handlar om att vare en attraktiv arbetsgivare och attrahera arbetstagare . En stor del handlar om att bygga varumärket så att personer vill jobba där och få anställda att uppleva företaget positivt

Den anställdes befattning, företagets processer, grundvärderingar men även hållbarhetsarbete och vilka förmåner som ges är faktorer som påverkar hur företaget upplevs.

Inom digital marknadsföring jobbar man aktivt med att se till att varumärkessökningar och jobbsökningar till olika befattningar hamnar högt på Googles sökresultat och att det som skrivs är positivt. Inom större varumärket ser man också till att varumärket i kombination med lediga och närliggande termer har positivt sökresultat.

I större företag finns oftast employer branding under HR-avdelningen men de jobbar också nära marknadsavdelningar.

Share.

Redaktör

Har du en fråga som du vill ha svar av en SEO expert? Daniel Larsson bloggar inom digital marknadsföring och specialist på sökmotoroptimering. Ämnen han bloggar om handlar om digitala strategier som SEO, KPI:er, webbanalys, kryptovalutor och cybersecurity. Expandtalk är en nischad webbyrå i Stockholm som är specialiserad på att öka försäljningen genom performance marketing och sökmotoroptimering (SEO). Vi jobbar med digital marknadsföring och är specialister på att öka trafiken och konverteringar på webbplatser.

Comments are closed.