Hem » Internet strategi » Vad innebär digitalisering?

Vad innebär digitalisering?

Digitalisering - två äldre män som pratar om digitalisering framför en skärm

Get digital or die!

Digitalisering sker kontinuerligt i samhället genom cloudtjänster, informationstjänster och webbshoppar. E-handel har växt så det knakar och konkurrerat ut företag som inte lyckats digitalisera.

I den första vågen var det framförallt start-ups och IT-bolag som var snabba att ta till sig den nya tekniken. På senare år har mognare branscher och större företag digitaliserat eftersom de annars får tryck av konkurrenter. Reklaminvesteringar och annonskanaler har gått förbi tryckt media.

I dagens konkurrensutsatta och disruptiva värld behöver alla företag ha en digitaliseringsstrategi för att nå en hög effektivitet. Digitaliseringsstrategin innehåller avsnitt som vision, mål, IT governance, organisation, planer och aktiviteter.

En webbstrategi eller en social media strategi är delar i digitaliseringsstrategin som beskriver syftet med webben, digitala kanaler, annonsering, SEO  och konverteringar.

Genom att årligen satsa på digital marknadsföring är vi övertygade att vi kan förbättra ROI och stärka företags position på marknaden genom att:

  • Öka försäljningen genom att få det som kallas first mover advantage och ta digitala marknadsandelar från konkurrenter
  • Driva trafik till webbplatsen av bland annat investerare som är den centrala hubben för företagets kommunikation 
  • Ökat aktieägarvärde genom ökad kännedom om varumärket vilket påverkar investerare och olika intressenter
  • Skapa leads till säljorganisationen 
  • Öka employer branding vilket ger kvalificerade jobbkandidater
  • Skydda varumärket från digitala marknadsförings attacker. En digital marknadsföringsattack skulle kunna vara extremt skadligt för företaget om negativa skriverier börjar synas i Googles sökresultat
  • Förstärka företagets rykteshantering på sajten

Vad är digitalisering?

Begreppet handlar om digital kommunikation och digitala mediers påverkan på det sociala livet. I Gartners IT-ordlista är digitaliseringen ”användningen av digital teknik för att förändra en affärsmodell och ge nya intäkter och värdeproducerande möjligheter; det är processen att över gå över till en digital verksamhet.”

Scroll to Top