Vad innebär digitalisering

0

Get digital or die!
Digitalisering sker kontinuerligt i samhället genom cloudtjänster, informationstjänster och webbshoppar. E-handel har växt så det knakar och konkurrerat ut företag som inte lyckats digitalisera.

I den första vågen var det framförallt start-ups och IT-bolag som var snabba att ta till sig den nya tekniken. På senare år har mognare branscher och större företag digitaliserat eftersom de annars får tryck av konkurrenter. Reklaminvesteringar och annonskanaler har gått förbi tryckt media.

I dagens konkurrensutsatta och disruptiva värld behöver alla företag ha en digitaliseringsstrategi för att nå en hög effektivitet. Digitaliseringsstrategin innehåller avsnitt som vision, mål, IT governance, organisation, planer och aktiviteter. En webbstrategi eller en social media strategi är delar i digitaliseringsstrategin som beskriver syftet med webben, digitala kanaler, annonsering, SEO, konverteringar mm

Vad är digitalisering?
Begreppet handlar om digital kommunikation och digitala mediers påverkan på det sociala livet. I Gartners IT-ordlista är digitaliseringen “användningen av digital teknik för att förändra en affärsmodell och ge nya intäkter och värdeproducerande möjligheter; det är processen att över gå över till en digital verksamhet.”

Share.

Redaktör

Har du en fråga som du vill ha svar av en SEO expert? Daniel Larsson bloggar inom digital marknadsföring och specialist på sökmotoroptimering. Ämnen han bloggar om handlar om digitala strategier som SEO, KPI:er, webbanalys, kryptovalutor och cybersecurity. Expandtalk är en nischad webbyrå i Stockholm som är specialiserad på sökmotoroptimering och content marketing. Vi jobbar med digital marknadsföring och är specialister på att öka trafiken och konverteringar på webbplatser.

Comments are closed.