Hem » Bilder » Bildsök – vad är Googles bildsök?

Bildsök – vad är Googles bildsök?

Optimera bildsöket - freelancare som jobbar med sin digitala kamaera

Vad är bildsök och Google Lens?

Bildsöket har ökat under de senaste åren och det handlar inte bara om Google Images utan det görs även många bildsökningar på andra sökmotorer som Pinterest, Bing Images och Google Lens som är en app som kan identifiera mer än 1 miljard objekt. Google Lens är ett verktyg som du kan använda på din smartphonekamera som använder AI och machine learning som inte bara upptäcker objekt framför kameran utan också har utökad verklighet för shopping, översättning och mer. Med programmet kan du rikta din telefon mot något och sedan fråga Google Assistant vad du pekar på och få svar baserat på objektet.

Hur söker jag Google efter en bild?

Sök med en bild som sparats på din telefon
1. Öppna Google-appen på din Android-telefon .
2. Tryck på Discover längst ned.
3. Tryck på Google Lens i sökfältet .
4. Ta eller ladda upp ett foto som ska användas för din sökning
5. Välj det område du vill använda för din sökning
6. Längst ner bläddrar du för att hitta dina sökresultat.

Du kan också använda det här verktyget för att hitta liknande bilder och göra en reverse sökning på din bild. Ladda bara upp bilden som du vill göra sökningar på.

Hur ska jag optimera bilder på Google?

Se till att använda alt beskrivningar som beskriver bilden. Optimera bilderna så de är små i storlek, Döp filerna till det sökordet du vill synas på. Lägg till bilder med schema. Läs mer i vår artikel om Google bilder. Optimera bilder för bildsök

 

Scroll to Top