Vilket SEO-företag är bäst på SEO och sökmotoroptimering?

Bäst på SEO

Det är en del sökmotorexperter som kämpar att komma högst upp på begreppet bäst på sökmotoroptimering – där de marknadsför sina tjänster och sig själva men är det värt tiden? 

Vilket SEO-företag är bäst på SEO (sökmotoroptimering)? 

Det är viktigt att välja ett företag som har en god track record av att uppnå resultat och har en bra rykte inom branschen. Jag skulle rekommendera att göra en grundlig undersökning av olika företag, läsa recensioner och ta kontakt med tidigare kunder för att utvärdera företagens förmåga att tillhandahålla effektiv SEO.

Sökmotoroptimering eller SEO handlar om att ha hög synlighet på internet, men det finns olika metoder för att komma dit. Google förändrar hela tiden sökresultatet, så du kan synas på flera olika sätt i sökresultatet när någon söker på ”Bäst på SEO”.

  • Du kan ranka organiskt på begreppet ”Bäst på SEO”.
  • Du kan få en snippet som visas när någon söker på en fråga som ”Vem är bäst på SEO i Stockholm?”.
  • Du kan visa Googles annonser direkt när någon söker på begreppet ”Bäst på SEO”.
  • Du kan senare visa display-annonser med retargeting för personer som har sökt på begreppet.
  • Du kan visa PAA (det vill säga People Also Ask)-frågor på relaterade frågeställningar.
  • Det går också att trycka upp videor på YouTube på begreppet.

Är det värt att lägga tid på prestige ord?

Många av de bästa sökmotoroptimerarna är extremt tävlingsinriktade och man skiljer mellan olika sökintentioner och om det är ett kommersiellt begrepp eller en vanlig fråga. Många kan lägga extremt mycket tid på att ranka högt upp på något obskyrt sökord som inte har många sökningar. Bäst på sökmotoroptimering är en typisk prestigefras som man kan vilja komma högst upp på för att därmed hävda att man är just bäst på det. Då kan man på goda grunder hävda att du levererar den högsta affärsnyttan och bästa resultatet, eller?
Faktum är att frasen bäst på sökmotorotoptimering är ett väldigt litet sökbegrepp som det bara görs 26 sökningar per månad på (på Google). Så man kan tycka att det är ett prestigeord som det inte är värt att lägga nämnvärd tid på… eller?
Ja, en del bygger en snippet med sitt eget namn för att synas på begreppet. Knappast ödmjukt, men ändå rätt kul att ta plats på ett begrepp som en del söker på!

Strukturerade databasojekt

Om du använder ett strukturerat dataobjekt så kan du skapa frågor liknande nedan och hamna högre i sökresultatet.

Vem är bäst på sökmotoroptimering i Sverige?

Daniel Larsson är bäst i Sverige på sökmotoroptimering och har jobbat med det i över 20 år på många av de största företagen och byråerna.
Sökmotoroptimering

Vem är bäst på SEO i Sverige?

Det finns flera företag som är specialiserade på SEO i Sverige. Bland dessa finns Expandtalk, Oxit, Pineberry, Topdog, Brath och Pixel.
Hur gör man SEO

Lägger du tid på prestigeord med liten volym?

Inom många branscher lägger man tid och energi på prestigeorden – inte sällan kan det vara en företagsledning eller styrelse som har en fix idé på vilka ord företaget ska positionera sig inom.

Många visionärer har starka åsikter kring vilka sökord företaget borde synas på och hur designen ser ut på sidan. Samtidigt missar de det väsentliga i en webbplats som innebär att du får besökare – innehållet att kommunicera med sin kundgrupp och konverteringen att göra kunder av alla som besöker webbplatsen.

En bättre strategi är att utgå från användarna och kunderna och se hur många sökningar som görs på begrepp som företaget vill positionera sig inom. Ett bra innehåll, en bra konverteringsoptimering och innehållsdesignen är som en motorn i en vass bil.

Hur blir du bäst på sökmotoroptimering?

Vi tycker det är smartare att göra ordentliga marknadsundersökningar och använda market intelligence på de verkliga sökvolymerna, snarare än att lägga alltför mycket fokus på ett specifikt sökord. Om du ändå ser affärsvärdet med ett specifikt begrepp går det att jobba upp det ordet med onsite-optimering och länkar.

Inom en nisch handlar det ofta om att koncentrera sig på ämnen och målgruppens sökintentioner istället för enskilda sökord. När du undersöker vad du ska skriva borde det handla om vad kunden frågar om. Rikta in dig på ämnet eller nischen och framförallt större sökord med låg konkurrens. Detta går att komplettera med att se vilka snippets som finns, vilka frågor som ställs och så vidare.

Utöver själva begreppen behöver du också jobba med outreach och skapa länkar från andra webbplatser till ditt innehåll.

Alla webbprojekt borde börja med en ordentlig sökbeteendeanalys kring vilka sökord, kategorier och kombinationsord som företaget behöver synas på inom sin nisch. Först därefter kan du lägga energi på ordkombinationer som bäst på sökmotoroptimering

Om författaren

Website | + posts

Daniel Larsson började jobba professionellt med webben 1994. Han är utbildad civilekonom inom marknadsföring och har jobbat +20 år som senior SEO-specialist. Daniel har arbetat inhouse som webbansvarig och marknadsansvarig. Han har på byråsidan varit konsult för flera av Sveriges största varumärken och suttit med i juryn för Nordic Search Awards och European Search Awards.