Hem » Blogg om Internetmarknadsföring » Windows 10 – ett mindfuck för sökmotoroptimering
Windows 10 och sökmotoroptimering

Windows 10 – ett mindfuck för sökmotoroptimering

Nu rullar Microsoft ut sitt nya operativsystem och Windows 10 kan innebära stora förändringar för sökmotoroptimeringen

24 timmar efter sin lansering har Windows 10 lanserats på 24 miljoner datorer och vi är många som kommer att uppdatera till den nya versionen. Själv var jag snabb att installera Windows 10 och därefter slutade först mitt system att fungera och därefter gick allting långsamt och det tog 3 dagar innan jag hade fått upp allting. Nej det var ingen lyckad uppdatering och jag har läst på nätet att man bör avvakta – men som vanligt var jag nyfiken och det tog mig ungefär 1 månad innan min dator fungerade någorlunda normalt.

Installationsproblem i Windows 10?
Tidningen Forbes har rapporterat att programmet har rapporterat ha flera buggar kopplade till Windows update och KB3074681. Det går alltid att göra en clean install och har du problem att installera så kör ett virusprogram som Avast och anslut till vanliga nätverket istället för Wifi – eftersom det kan låsa datorn.

Vad är nytt i Windows 10

En nyhet är att Microsoft har fimpat Internet Explorer och skaffat en ny webbläsare Microsoft Edge som i högre grad inspirerats av Knowledge Graph vilket innebär att man kommer få se mer avancerade funktionalitet och realtidssökningar men samtidigt ger mindre kontroll till användarna. Det finns också bra funktioner för att favoriter och jobba med texterna. Webbläsaren är snabbare än tidigare Internet Explorer och du kan använda gul överstrykningspenna mm

Flera funktioner sätt som default under installationen vilket innebär att Microsoft får tillgång till email, dokument och personalisera annonser vilket många på nätet har ställt sig tveksamma till. Vad som är nytt är Windows 10 är gratis för dem som har de senaste versionerna och apparna har ett fokus. Microsoft själva räknar med en ökning av sökfrågor från 10 till 15% redan i September 2015. Själv upplever jag systemet som mer låst än tidigare bland annat att man inte kan välja vilken webbläsare man vill ha som default vilket är väldigt störande men webbläsaren är snabb och kan nog på sikt ge Chrome en match.

Ny webbläsare introduceras

Microsoft system bygger på Cortana (konkurrent till Apples Siri och Google Now) och Bing som finns redan i startmenyn och ersätter nuvarande söket men den ska gå att ta bort.  Fördelen är att du behöver inte öppna en webbläsare utan du kan nå söket direkt från din dator eller device.

Hur du optimerar för Bing
Jajamen nu är det många som behöver installera Bing Webmaster Tools och själv använder jag Microsoft SEO-verktyg som komplement till mina webbplatser. Ska bli kul att se hur konkurrensen kommer bli för Google men i nuvarande form verkar det inte bli speciellt tufft. En mindfuck som att välja mellan pest och kolera. Själv föredrar jag duckduckgo som sökmotor där jag slipper all överexponerad reklam.

Scroll to Top