Hem » SEO » Öka din tillväxt genom att fokusera på digital tillväxt och kunderna

Öka din tillväxt genom att fokusera på digital tillväxt och kunderna

Öka din tillväxt

Skapa en kundcentrerad strategi

Det finns mängder av metoder att öka företagets tillväxt som att öka försäljningen, M&A icg uppköp av andra företag eller gå in på andra marknader. Många företag ser också digitaliseringen som ett sätt att behålla marknadsandelar och öka tillväxten.

Öka din tillväxt genom att utveckla din digitala affär

Alla företag vill öka sin tillväxt där kundresan är centralt och genom att skaffa fler lönsamma kunder. Genom att förbättra din digitala närvaro kan du skaffa mer leads och ta marknadsandelar.

Ekonomisk tillväxt är viktigt för alla företag. Nystartade företag behöver tillväxt för att överleva men de vill inte investera för mycket kapital om de skalar upp företaget för snabbt.  Större företag behöver hållbar tillväxt över tid och att varumärket skyddas. 

Horisontell tillväxt innebär att expandera mot liknande marknader och utöka sitt erbjudande. En stor del av potentialen för den horisontella tillväxten bestäms av marknadsfaktorer. Vertikal tillväxt handlar om att växa i det utrymme du är i vilket kan innebära att utöka leveranskedjorna för att nå fler försäljningsställen, lägga till nya funktioner till befintliga produkter och erbjuda nya produkter på samma marknad.

Digitala kanaler och adtech förbättrar din organiska tillväxt

Vi hjälper våra kunder med analytics, performance marketing och att optimera sina digitala kanaler vilket leder till bättre tillväxt och ekonomiskt resultat. När du optimerar annonskampanjer är det nödvändigt att se på helheten som täckningsbidrag. Ofta finns det potential att  öka försäljningen och minska kostnader i digitala kampanjer.

Bra innehåll skapar intresse hos målgruppen

Vi vill bygga bra innehåll inom intressanta nischer och helst testa de nördigaste idéerna  och sådant som anses som ”geeky” under resans gång. Vi tror att användardesign och på att skapa innehåll efter det som besökarna är intresserade kring och vi övervakar trender och statistik på nätet. Att fokusera på användarna innebär även se få en bra upplevelse genom snygg användardesign och att se till att sajter fungerar på bästa möjliga sätt.

Om författaren

Digital strateg at Expandtalk | 076-023 56 84 | Website | + posts

Daniel Larsson började jobba professionellt med webben 1994. Han är utbildad civilekonom inom marknadsföring och har jobbat +20 år som senior SEO-specialist. Daniel har arbetat inhouse som webbansvarig och marknadsansvarig. Han har på byråsidan varit konsult för flera av Sveriges största varumärken och suttit med i juryn för Nordic Search Awards och European Search Awards.

Rulla till toppen