Vertikal video – ett nytt och trendigt annonsformat

Vertikal video

Vertikal videoVideo växer i betydelse som annonsform speciellt inom millenials gruppen som även kallas on-demand generationen och åldersgruppen mellan 13-34 år. Youtube annonsering innebär en enorm exponering för varumärken men framförallt ökar man användarnas engagemang kring olika produkter och potentiella kunder använder olika typer av sökningar för att få fram information innan de köper en produkt.

Många föredrar att läsa mer om en produkt genom video istället för att plöja igenom stora textvolymer med information. Inom videoannonsering finns det olika annonsmetoder och Google testar även videoannonsering i sökresultatet.

VVS – vertical video syndrome

De finns de som anser vertikal video är ett stort problem…

Sökmotoroptimering för video

Youtube är den näst största sökmotorn efter Google. Även om Youtube ägs av Google så använder de inte exakt samma sökmotor vilket innebär att det går att använda andra tekniker för att öka sin synlighet.
Google har en online kurs hur du skapar bättre videos på Youtube.

Annonsformat för video

Vertikal video blir allt vanligare och vi behöver inte längre se videor horisontellt. Appar som Snapchat, Meercat och Periscope använder vertikal video framgångsrikt och även de större nätverken som Youtube och Facebook har numera uppdaterat sina system och ger stöd för vertikala videos. Vertikala videokampanjer upplevs som ett naturligt format och har visat sig fungera bättre än traditionella videoformat mycket beroende på att mobilanvändarna är vana att ha mobilen vertikalt. Andra viktiga delar i video annonsering är betydelsen att göra videon intressanta och roliga så de får viral spridning.

Bland varumärken har Audi, AT&T och Target nyligen använt vertikala videoannonskampanjer vilket passar mobilannonsering. Det finns videoannonsalternativ även på Facebook och Bing.

Hangouts on air

Ett populärt sätt att skapa kvalitativ video är Hangout on Air – som dessutom publiceras till Youtube. Om du vill skapa en hangout så kan du välja mellan att skapa den publik eller bara för de som fått en inbjudan. Du kan skapa en event med en banner (storlek 1200x 300 px). Det finns också ett antal appar för Hangout som Hangout Toolbox som gör att det ser mer professionellt ut.

Remarketing för video

Video är en av de effektivaste kanalerna för remarketing som kan motivera köpbeslut och ge mer information hur man använder produkten och här finns det möjligheter till stor exponering till en billig kostnad.

Källa:
http://www.mobilemarketer.com/cms/news/video/21146.html

Daniel Larsson
Daniel Larsson
Daniel Larsson bloggar inom digital marknadsföring och är specialist på sökmotoroptimering. Ämnen han bloggar om är SEO, KPI:er, webbanalys, digitala valutor som Bitcoin, cybersecurity och digitala strategier. Expandtalk är en webbyrå i Stockholm som är specialiserad på sökmotoroptimering och content marketing. Vi hjälper företag med deras digitala marknadsföring för att öka trafiken till webbplatser för att därmed skaffa fler kunder.

Kommentarer är avstängda