Hem » SEO » Vad är URL ompekningar?

Vad är URL ompekningar?

URL ompekningar

En redirect betyder att du skickar trafiken från en URL till en annan URL. Genom ompekningar kan du hålla trafiken på din webbplats. När du laddar en webbsida så svarar man alltid med en respond kod. Om sidan fungerar får man en response code som börjar med 2xx, ompekningar har koden 3xx, client error har response code 4xx och server error 5xx.

Olika typer av ompekningar (redirects) och vad de betyder

301 Redirect – En metod för att omdirigera en besökare från en webbsida till en annan webbsida. Den här typen av omdirigering ska användas för permanenta omdirigeringar om en sida tas bort och ska pekas om till en annan webbsida.

302 Redirect – En metod för att omdirigera en besökare från en sida till en annan webbsida, endast används för tillfälliga ompekningar. För permanenta omdirigeringar ska du använda 301.

404 Error – Felmeddelandet som visas när en besökare försöker gå till en webbsida som inte finns. Den här typen av felmedelanden ska du undvika.

Om författaren

Digital strateg at Expandtalk | 076-023 56 84 | Website | + posts

Daniel Larsson började jobba professionellt med webben 1994. Han är utbildad civilekonom inom marknadsföring och har jobbat +20 år som senior SEO specialist. Daniel har arbetat inhouse som webbansvarig och marknadsansvarig. Han har på byråsidan varit konsult för flera av Sveriges största varumärken och suttit med i juryn för Nordic Search Awards och European Search Awards.

Scroll to Top
Scroll to Top