Hem » Tillväxt

Tillväxt

Tillväxt
Konsten att skapa tillväxt

Att skapa tillväxt och leda utvecklingen är en av grundpelarna inom digital marknadsföring. Att öka ett företags intäkter och tillväxt är möjligt genom att få fler besökare till din webbplats som vill göra affärer med er. Det här gäller alla typer av företag framförallt för e-handlare men även inom B2C och B2B.

Blitzscaling är en metod som handlar om att skapa extrem tillväxt och något som gjort av flera Sillicon Valley företag under de senaste tre decennierna som Google, Amazon, LInkedIN, Paypal mfl. Tekniken handlar om att snabbt bygga ett företag mot en global marknad, med målet att ha first mover advantage dvs vara den första på marknaden med de fördelar det hör med sig.

Vilka digitala kanaler används för att skapa en tillväxtstrategi?

En artikel i Harvard Business Review beskriver att det 0fta är mer effektivt och hållbart att skapa en tillväxtkultur än en företagskultur som bygger på performance.

En förutsättning är att du förstår den digitala kundresan där tillväxtstrategin ofta sker genom betalda kanaler som Google Ads och Facebook annonsering men framförallt organiskt genom SEO (Search Engine Optimization) och ASO  (App Search Optimization). En viktig del är att man bygger landningssidor baserat på sökbeteenden och hur människor använder Google.

Betydelsen av en datadriven process

En förutsättning för tillväxt är att företaget är datadrivet och har koll på sina KPI:er som omfattar trafik, användardata, användarbeteende, konkurrentbevakning och marknadsanalyser. Genom A/B-testning ser man att en sajt fungerar och att den fungerar med  konverteringarna så att marknadsbudgeten används optimalt.

Exportera till USA

Vill du expandera och exportera dina produkter till USA? USA är en av Sveriges viktigaste handelspartner och den största exportmarknaden utanför EU med en konsumentmarknad med 325 miljoner människor. Det finns många entreprenörer som vill expandera sin rörelse till USA.  Sveriges export till USA motsvarar 90 miljarder kronor men i en alltmer digitaliserad värld blir … Läs mer

Frihetsgudinnan - exportera till USA

Öka din tillväxt genom att fokusera på digital tillväxt och användarna

Öka din tillväxt genom att utveckla din digitala affär Alla företag vill öka sin tillväxt genom att skaffa fler lönsamma kunder kunder. Genom att förbättra din digitala närvaro kan du skaffa mer leads och även ta marknadsandelar. Tillväxt är viktigt för alla företag. Nystartade företag behöver tillväxt för att överlevaStörre företag behöver hållbar tillväxt över … Läs mer

Öka din tillväxt
Scrolla till toppen