Tema: Internet strategi

Internet strategier - fotografi på ett scrummöte

Affärsstrategi – behöver du ingå i ett nytt strategiskt samarbete?

En effektiv affärsstrategi utgår från affärsplaneringen och innebär att företag blir konkurrenskraftiga och relevanta. Man försöker undvika konkurrens och istället hitta nya affärsområden genom innovation och att skapa nya behov. Metoden för att lyckas skapar värdeinnovation som fokuserar på att göra konkurrens irrelevant.

Skaffa dig en effektiv strategi, en smart handlingsplan och ett team med nyckelkompetenser och experter

Value innovation ser på strategin utifrån

  • Teknikutveckling och digitalisera verksamheten
  • Effektivisera verksamheten och kostnader
  • Konceptutveckling som tillför värde för kunden
  • Lansera nya produkter och tjänster
  • Undersöker alternativa branscher
  • Undersöker strategiska grupper inom en bransch och genomför uppköp
  • Ser över kundresan och lojalitets-strategin
  • Ser över distributionsstrategin och supply chain

Vad är en webbstrategi?

En effektiv webbstrategi bygger på att stödja affärsidén och leverera rätt budskap, till rätt kund vid rätt tidpunkt. Men för att kunna bygga strategisk kommunikationsstrategi måste du ofta ta ett steg tillbaka och ta fram och analysera data. Data hämtas från försäljningdata, Google Analytics, Google Ads och analys av sökordsvolymer och positioner på Google.

Vad är en SEO strategi?

En SEO strategi (även kallad  “sökmotoroptimeringsstrategi”) är processen för planering, och att beskriva och genomföra åtgärder för att förbättra rankning en hos sökmotorerna. Med andra ord: en SEO strategi är den process som du följer när du vill få mer organisk trafik men även stärka ditt varumärke gentemot dina konkurrenter.

Bloggartiklar om webbstrategier

Internet strategier och digital marknadsföring. Bloggartiklar  som har ett strategiskt perspektiv på hur man bygger och underhåller webbplatser. Flera förslag hur du skapar och vässar och gör en bättre internet strategi. Vi hjälper dig att analysera din webbplats.