Hem » ecommerce » Starta e-handel

Starta e-handel

E-handel

Vad är viktigt att tänka på inom e-handel?

Det räcker inte med att sätta upp en webbshop och tro att du får kunder direkt. En effektiv strategi omfattar prissättning och ett ekonomiskt tänkande kring logistik och supply-chain management, effektiv marknadsföring som att driva organisk trafik till sajten och att få dessa att konvertera. I Sverige räknar man med att ungefär en tredjedel av alla e-handlare går med förlust 2020.

Vilken plattform ska jag välja?

Det finns flera olika plattformar som är olika lätt att komma igång med. Med Shopify kan du komma igång fort om du vill ha en enkel plattform och komma igång på 15 minuter. Om du vill köra WordPress finns det tillägg som Woocommerce. Du hittar också populära plattformar som Magento.

Betallösningar
En svår fråga brukar handla om vilken betallösning som man ska välja. Du har Klarna och Collector och flera andra att välja från. Ibland finns betallösningen inbyggd i plattformen som du valt. Att komma igång med en betallösning kan bli väldigt komplext och du kan behöva ha flera betalsätt som upphämtning, faktura och Swish. Du behöver ett system som klarar av beställningar, returer och fraktsystem (TA-System). Ofta krävs det ett fraktavtal med speditörer.

Fortsättning
Läs mer om hur du skapar en e-handelsstrategi

Om författaren

Digital strateg at Expandtalk | 076-023 56 84 | Website | + posts

Daniel Larsson började jobba professionellt med webben 1994. Han är utbildad civilekonom inom marknadsföring och har jobbat +20 år som senior SEO specialist. Daniel har arbetat inhouse som webbansvarig och marknadsansvarig. Han har på byråsidan varit konsult för flera av Sveriges största varumärken och suttit med i juryn för Nordic Search Awards och European Search Awards.

Scroll to Top
Scroll to Top