Så här kan du optimera för Google Featured Snippet

0

Det går att komma högst upp i Googles sökresultat (position zero) utan att kämpa med specifika landningssidor genom att använda snippets. Det är olika typer av information som visas högst upp i Googles sökresultat.

Vad är en snippet?

Det finns olika typer av snippets (sv. snuttar) som Google har bekräftat att de experimenterar med i sökresultatet exempelvis:

  • Featured snippets
  • Google FAQs: vanliga frågor
  • Q&A : frågor och svar (PAA=People Also Ask)
  • How to: Hur man gör olika saker
  • Listor
  • Videos
  • Bilder
  • Recensioner

Eftersom det ofta är guider som visas är det bra att svara på olika typer av frågor som Hur? Vad är? Hur fungerar? Varför?

Snippets dyker upp i olika format som numrerade listor, punklistor, tabeller och paragrafer.

Featured snippet visas i digitala assistenter

Snippets visas i det tradtionella sökresultatet och tar plats från det traditionella sökresultatet. Men eftersom featured snippets, som börjar kallas “Position 0”, dessutom ofta är det som läses upp av digitala assistenter som Dialogflow och Siri är det viktigt att få upp dem i sökresultatet.

Vad krävs för att bli snippet?

Många av dessa kräver schema kod för att användas. Google och Bing utnyttjar strukturerade data och schema i sina sökresultat. Det blir allt vanligare med  utökade rika (eng. rich results) sökresultat i sökresultaten vilket kan vara den avgörande faktorn för att någon ska besöka din webbplats.

Det går också att använda vanliga frågor i GoogleBusiness och använda den plattformen fullt ut. Google har experimenterat med en form av featured snippets som visar expanderbara snuttar som hjälper de som söker att komma djupare in i aspekterna av en viss specifik fråga.

Share.

Redaktör

Har du en fråga som du vill ha svar av en SEO expert? Daniel Larsson bloggar inom digital marknadsföring och specialist på sökmotoroptimering. Ämnen han bloggar om handlar om digitala strategier som SEO, KPI:er, webbanalys, kryptovalutor och cybersecurity. Expandtalk är en nischad webbyrå i Stockholm som är specialiserad på att öka försäljningen genom performance marketing och sökmotoroptimering (SEO). Vi jobbar med digital marknadsföring och är specialister på att öka trafiken och konverteringar på webbplatser.

Comments are closed.