Smart Goals – Ett smart sätt att målstyra din webbplats

0

Vad är smart goals?
En del sajter kan ha svårt att mäta konverteringar då kan Smart Goals från Google vara ett alternativ. Smarta mål använder maskininlärning för att undersöka dussintals signaler om besökarna för att avgöra vilka av dessa som mest sannolikt kommer att resultera i konverteringar.  

Varje session tilldelas en poäng, där sessionerna “bäst” översätts till smarta mål. Några exempel på de signaler som ingår i modellen smart goals är

  • Sessionslängd
  • Sidor per session
  • Plats
  • Enhet
  • Webbläsare

Så här kommer du igång:
Först måste du sätta upp smarta mål i Google i Google Analytics. För att kunna göra detta måste du ha rättigheter på vynivån och du hittar det under administratör – mål.

Läs mer
https://support.google.com/analytics/answer/6153083?hl=en

Share.

Redaktör

Har du en fråga som du vill ha svar av en SEO expert? Daniel Larsson bloggar inom digital marknadsföring och specialist på sökmotoroptimering. Ämnen han bloggar om handlar om digitala strategier som SEO, KPI:er, webbanalys, kryptovalutor och cybersecurity. Expandtalk är en nischad webbyrå i Stockholm som är specialiserad på sökmotoroptimering och content marketing. Vi jobbar med digital marknadsföring och är specialister på att öka trafiken och konverteringar på webbplatser.

Comments are closed.