Hem » SEO » Vad gör contentbyråer? » Skönhet och kosmetik
Skönhetsbranschen

Skönhet och kosmetik

Wellness, e-hälsa och skönhetsbranschen – en sektor som exploderat i tillväxt

Människor lever längre och vill ha ett kvalitativt liv. Inom skönhetsindustrin är uppskattningsvis 8% av försäljningen online och det är ett segment som växer kraftigt – så pass mycket att många omvärldsanalytiker kallar den nya industrin för en megatrend. Vi kommer se flera nya digitala hälsotjänster – och varför skulle man inte vilja få vård och hjälp på distans över nätet.

Samtidigt är skönhetsbranschen är ett av de mest konkurrensutsatta sektorerna på nätet och tillverkare och leverantörer inom medicin och skönhetsbehandlingar spenderar miljontals belopp i annonsering. Att synas högt i sökmotorer och ha ett omnikanal-tänk kring butiker och produkter kommer vara ett vinnande koncept dvs att man visar samma produktutbud i butiker såväl som på nätet.

Vi tror att de stora förlorarna kommer bli de som bara satsar på butik eller bara på webbutiken. Ett företag som inte satsar på nätet blir sårbart för digitala attacker och renommé snyltning mot varumärket.

Vi har ett 10-tal sajter inom segmentet skönhet, hälsa och sjukvård där flera av sajterna handlar om wellness för män som plastikkirurgi och hår. Flera av våra sajter har bra ranking på konkurrensutsatta ord. Inom hårtransplanationsområdet administrerar vi en internationell Linkedin grupp med över 200 av de skickligaste hårtransplantationsklinikerna runt omkring i världen från Hollywood, Florida, Pakistan och Storbritannien.

fitness

Expandtalk är en webbyrå som kan skönhetsbranschen, hälsovård och life science

Vi är nischad byrå som tidigt varit inriktade på skönhetsbranschen och wellness. Vi har kunder där vi jobbat aktivt med innehåll och byggt webbplatsen från grunden men har även jobbat med större varumärken.  Eftersom vi kan den här nischen har vi även gjort flera sökordsanalyser och sökbeteendeanalyser inom segment som kosmetika och hår.

[divider height=”30″ style=”default” line=”default” themecolor=”1″]

Exempel på webbplatser och skönhetsbloggar

Vi har flera sajter inom skönhet, wellness och plastikkirurgi där vi ger skönhetstips om olika produkter och operationer.
Vi hr även egna webbplatser där vi skriver och tipsar om skönhet.

  • hårtransplantationsguiden.se – hårtransplantationsguiden är en webbplats som handlar om håravfall och hur man kan motverka det med hårtransplantation.
  • Kollahjärtat.se – webbplats som handlar om hjärtproblem
  • PRP-behandling.se – en webbplats som som har fokus kring de nya blodbehandlingarna som blivit populärt i USA inom skönhet, håravfall men även för att behandla idrottsskador. I Sverige har vi sett några av de första klinikerna och prp-behandling.se skriver om tekniken och de olika metoderna.
  • Plastikoperation.eu – webbplats som handlar om skönhet, olika skönhetsbehandlingar och plastikkirurgi
  • Hårguiden.se – webbplats med fokus på hår, frisyrer och hårskötsel
  • Plasticsurgery.com.br – webbplats i Brasilien som handlar om plastikkirurgi i Brasilien. Brasilien har passerat USA i antalet plastikoperationer som utförs varje år och därför köpte vi det här domännamnet.

Kunder inom skönhetssegmentet

Under några års tid har vi byggt sajter som handlar om plastikkirurgi och skönhet men vi har även jobbat med några av Sveriges största wellness kedjor. Vi har gjort flera utredningar kring sökbeteenden i branschen och känner till vad man säker kring.

  • Hairistanbul.se – är ett företag som specialiserat sig på hårtransplantationsresor till Istanbul. Vi hjälper dem med Adwords annonsering.
  • Acaciamedical – en svensk hårtransplantationsklinik

Utöver ovanstående sajter har vi jobbat som konsult med några av de största e-handelssajterna inom skönhetssegmentet när de har uppgraderats coh byggt. Det innebär att vi exempelvis har gjort sökordsundersökningar kring olika sökvolymer på nätet i skönhetsbranschen.

Kontakta oss genom att fylla i formuläret till höger så kan vi prata mer eller ta en förutsättningslös fika!

Scroll to Top