Hem » SEO » Öka omsättningen med effektivare digital marknadsföring och SEO

Öka omsättningen med effektivare digital marknadsföring och SEO

Öka omsättningen

Bra utförd sökmotoroptimering är en investering som ökar omsättningen och förbättrar vinstmarginalen. Vårt mål med SEO är oftast att öka transaktioner och intäkter genom ökad organisk synlighet.

Sätt affärsidén i fokus
En webbplats speglar företagets affärsidé och hjälper till att skapa affärsnytta och ökad lönsamhet. Därför måste SEO komma in i affärsplanering, kommunikationsstrategier och marknadsstrategier.
På lång sikt förbättrar en effektiv webbplats likviditeten eftersom den ofta fungerar som en magnet som ger utökad kundkontakt och försäljning.

Hitta sökintentionerna
Det räcker inte längre med att webbplatsen har många besökare utan för att vara effektiv digital kanal handlar det om att den bästa SEO:n i hög grad handlar om affärsutveckling och hitta kundens sökintentioner för att förenkla för säljorganisationen.

Få kundinsikt och lär dig mer om kunderna
Du får insikter och lär dig mer om kunden och deras behov och du kan hitta produkter som är framgångsrika hos dina konkurrenter.

Skapa fler leads med högre konvertering
Konverteringsgraden blir högre med SEO. När strategin fungerar ser man till att ha hög synlighet på konverterande sökord. På din webbplats vill du framförallt ha kunder som ökar försäljningen. Avslutningsgraden dvs att få kontakt med kunderna är 14,6% inom det organiska söket och kombinerat med annonsering och säljare så går det att skapa effektiva kundresor.f

Förbättra vinstmarginalen

Kostar SEO mycket pengar?
Sökmotoroptimering är kostnadseffektivt, billigare och långsiktigare än andra kanaler såsom annonsering med GoogleAds. I Google Ads måste du alltid betala för varje sökord som du vill synas på men metoderna går att kombinera. Att bara satsa på annonsering är ofta väldigt dyrt, inte skalbart och är enkelt för konkurrenter att kopiera.

Varför ökar företagets avkastning med SEO?

Med risk för att vara tjatig. En effektiv SEO strategi  förbättrar kundresan den skaffar fler leads och utvecklar din verksamhet. Dessutom innebär sökmotoroptimering gör att du tar digitala marknadsandelar från konkurrenter.

Scroll to Top