Mobil marknadsföring

0

Den första versionen av mobil marknadsföring handlade om SMS men i takt med nya modeller på iPhone och Android har marknaden blivit mer utvecklad. Mobil marknadsföring omfattar idag all marknadsföring över mobile devices och är idag en expansiv nisch som växt i takt med att mobilmarknaden blivit allt större. Allt fler använder mobilen och surfplattor flera gånger om dagen – inte minst på väg till och från jobbet och CTR-nivåerna är högre eftersom det finns färre alternativ att välja mellan.

Mobil marknadsplan

Se till att designen och innehållet är anpassat för mobilen
För att din sajt ska vara mobilanpassad och synas bra förespråkar de flesta en responsiv design – du kan testa din sajts mobilvänlighet här. Alternativet till responsiv design är en adaptiv design (AWD) där skärmen ändras utifrån vilket device som du använder. Från ett användarperspektiv är adaptiv design att föredra men det kan ställa till med problem kring SEO:n.

Med IP-geolocation (IP-lokalisering) är det möjligt att spåra var besökarna finns. Med hjälp av en IP-databas eller API kan besökarna lokaliseras till ort, stad, region eller landsnivå.

Mobilannonsering
Det finns flera olika kanaler för dig som vill annonsera på mobilen.
Läs mer om mobil annonsering på Google.

Internet of things
IOT är begrepp som vi kommer höra mer kring och handlar om att koppla samman kläder och prylar med nätet.

Appar
Att skapa appar för Iphone och Android behöver fylla ett syfte och ett affärsmål. Det kan handla om att förstärka varumärket, produkterna eller hjälpa till att öka försäljningen. En lansering måste finnas i marknadsplanen och du måste avsätta tid och resurser för att få den att synas i Appstore och andra platser men också att förankra projekten inom företaget.

Mätning av mobila satsningar
Du kan mäta mobilanvändningen via Google Analytics och andra verktyg. För mobila kampanjer bör du även se geolocation, impressions och andra mål.

Mobila annonsformat

För att få fram effektiv mobil annonsering krävs riched media mobila format. Tidigare var det vanligt med Flash men alltfler migrerar sina annonsformat till HTML 5 format. Dessutom går det att få in extra funktionalitet som positionering och vi har även sett annonsexperiment kring augmented reality.

Läs mer om
Mobilanpassad webbplats

Appar

Eftersom vi jobbar med sökmotoroptimering har vi också kompetens till att få appar att synas högt i Appstore, Android market och Google Play. Läs mer om ASO och sökmotoroptimering för appar.

Mer information om mobil marknadsföring

Behöver du hjälp med din mobilstrategi eller mobilannonsering. Vi samarbetar med flera andra företag med att  mobil marknadsföring och skapa mobila annonser i speciella Rich media format och annonser i 3D grafik. Vi har även en webbplats som handlar om mobil marknadsföring under domänen mobiltseo.se Vill du veta mer så kontakta oss.

Share.

About Author

Daniel Larsson bloggar inom digital marknadsföring och specialist på sökmotoroptimering. Ämnen han bloggar om handlar om digitala strategier som SEO, KPI:er, webbanalys, kryptovalutor och cybersecurity.Expandtalk är en nischad webbyrå i Stockholm som är specialiserad på sökmotoroptimering och content marketing. Vi jobbar med digital marknadsföring och är specialister på att öka trafiken och konverteringar på webbplatser.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap