Vad är internetmarknadsföring?

Internet marknadsföring handlar om att nå din målgrupp digitalt på rätt plats och vid rätt tidpunkt. I Sverige använder 94% av befolkningen nätet så online marknadsföring är en av de mest effektiva sättet att nå målgruppen och nya leads.

Internetmarknadsföring är en form av marknadsföring som använder internet som plattform för att nå ut till potentiella kunder och för att marknadsföra sina produkter eller tjänster. Det kan innebära olika saker, till exempel att man använder sökmotorer som Google för att göra annonser, att man använder sociala medier för att skapa varumärkesmedvetenhet eller att man skickar ut e-postmarknadsföring till sina kunder.

Målet med internetmarknadsföring är att öka försäljningen av företagets produkter eller tjänster genom att nå ut till så många potentiella kunder som möjligt. 

Internet marknadsföring är ett brett begrepp som kontinuerligt växer med nya områden. Enligt analysgruppen Gartner finns det 3 syften med databasdriven marknadsföring.

1. Att optimera och spåra marknadsinvesteringar och att skapa bättre avkastning och mätbarhet
2. Att skapa bättre erbjudanden vilket skapar större engagemang och högre konvertering
3. Att förbättra kundupplevelsen och livstids lojaliteten hos kunden

Tidigare var det vanligt att marknadsföringsavdelningen och säljavdelningen jobbade i enskilda silos men vi tror att modern marknadsföring handlar om att de olika avdelningarna arbetar tillsammans med målet att skapa kundtillväxt och growth. Som marknadsförare gäller det att arbeta med vad kunder söker på och hur de läser information för att förstärka säljprocessen och komma in tidigt i säljprocessen. Modern marknadsföring handlar om att få insikter om hur man får med kvalificerade kunder i köpprocessen.

Vad gör ditt varumärke unikt?

Det finns mängder av olika digitala kanaler att ta hänsyn till som både kan stärka eller stjälpa ditt varumärke och webbplats. Vi vet att varje företag är unikt och vi vill använda de fördelarna som finns och särskiljer ditt företag från andra och identifiera möjligheter att tjäna pengar. Viktiga frågeställningar är vad ditt varumärke är. Vad som gör dig unik och vilka unika säljfördelar företaget har och naturligtvis hur du genererar business. Utifrån detta bygger man ofta upp en strategi baserad på budget, företagets målgrupp och dess unika säljfördelar. Vi kan hjälpa dig att bygga ett starkare varumärke genom digital marknadsföring som skapar kvalificerade leads.

Digitala kanaler och medel som sätter din webbplats i centrum

Med en SEO-budget går det att konkurrera mot flera av de större bolagen genom att skapa effektivare internetmarknadsföring. 

Vi hjälper marknadsavdelningar att få effektivare internet marknadsföring genom:

Hur syns ditt företags budskap på nätet?

Det är ingen mening att ha en webbplats om ingen hittar dig. Du vet att SEO är viktigt och verksamhetskritiskt för ditt företag men du har andra saker som är minst lika viktiga. Om du vill ha hjälp så kontakta oss vi är specialister på internet marknadsföring och kan se hur din webbplats presterar.

se vill du skaffa fler kunder och öka din omsättning

Specialister på digital marknadsföring

Om författaren

Digital strateg at Expandtalk | 076-023 56 84 | Website | + posts

Daniel Larsson började jobba professionellt med webben 1994. Han är utbildad civilekonom inom marknadsföring och har jobbat +20 år som senior SEO-specialist. Daniel har arbetat inhouse som webbansvarig och marknadsansvarig. Han har på byråsidan varit konsult för flera av Sveriges största varumärken och suttit med i juryn för Nordic Search Awards och European Search Awards.

Rulla till toppen