Internetmarknadsföring och marknadsföring av din webbplats

Internet marknadsföring, SEO Stockholm

Vad är internetmarknadsföring?

Internetmarknadsföring är en viktig del av företagens marknadsföringsstrategier. I dagens konkurrens situation behöver man kämpa mot snabbrörliga entreprenörer och samtidigt mot stora, etablerade företag med stora resurser. Ökad globalisering, den geopolitiska osäkerheten, ökningen av flera disruptiva teknologier och betydligt fler valmöjligheter för konsumenter har ökat konkurrensen.

Internet har öppnat upp för nya möjligheter att nå ut till kunder på ett sätt som aldrig tidigare varit möjligt. Det finns en mängd verktyg för att jämna ut spelplanen för varje företag. Oavsett bransch eller industri är internetmarknadsföring dagens ”killer app” som ger effektivitet och möjligheter både för fysiska och digitala företag.

Även om internetmarknadsföring funnits i flera decennier, fortsätter vi att se dess stora kraft i att hjälpa företag att uppnå sina mål. Oavsett om du strävar efter att se mer intäktstillväxt, varumärkesmedvetenhet eller båda, är det värt din tid att studera hur internetmarknadsföring kan göra ditt jobb lättare.

Betydelsen att nå din målgrupp för att lyckas på nätet

Internet marknadsföring handlar om att stärka ditt varumärke och nå din målgrupp digitalt på rätt plats och vid rätt tidpunkt. I Sverige använder 94% av befolkningen nätet så online marknadsföring är en av de mest effektiva sättet att nå målgruppen och nya leads.

 

Internetmarknadsföring är en form av marknadsföring som använder internet som plattform för att nå ut till potentiella kunder och för att marknadsföra sina produkter eller tjänster. Det kan innebära olika saker, till exempel att man använder sökmotorer som Google för att göra annonser, att man använder sociala medier för att skapa varumärkesmedvetenhet eller att man skickar ut e-postmarknadsföring till sina kunder.

Målet med internetmarknadsföring är att öka försäljningen av företagets produkter eller tjänster genom att nå ut till så många potentiella kunder som möjligt.  Internetmarknadsföring är ett brett begrepp som kontinuerligt växer med nya områden.

Enligt analysgruppen Gartner finns det 3 syften med databasdriven marknadsföring.
1. Att optimera och spåra marknadsinvesteringar och att skapa bättre avkastning och mätbarhet
2. Att skapa bättre erbjudanden vilket skapar större engagemang och högre konvertering
3. Att förbättra kundupplevelsen och livstids lojaliteten hos kunden

Oavsett om du använder Facebook Ads, Google Ads eller samlar in e-postadresser för ditt nyhetsbrev kan internetmarknadsföring hjälpa företag att utveckla närmare relationer med dina målgrupper.

För att effektivisera marknadsföringen har allt fler företag börjat utnyttja den ökande möjligheten med artificiell intelligens (AI). Genom att analysera kundbeteende, sökmönster och engagemang i innehåll och annonser kan AI hjälpa företag att bättre förstå kunder som är mer villiga att köpa en produkt eller tjänst. Mindre tid och annonseringskostnad läggs på de som är minst benägna att göra ett köp, vilket gör att företag kan lägga mer uppmärksamhet på prospekt som är benägna att konvertera.

Internetmarknadsföring innebär nya arbetssätt i organisationen

Tidigare var det vanligt att marknadsföringsavdelningen och säljavdelningen jobbade i enskilda silos men vi tror att för att marknadsföring ska vara effektiv måste olika avdelningarna arbetar tillsammans och dela kunskap och vara datadrivna med det övergripande målet att skapa kundtillväxt och organisk försäljningstillväxt (growth).

Som marknadsförare gäller det att arbeta med vad kunder söker på och hur de läser information för att förstärka säljprocessen och komma in tidigt i säljprocessen. Modern marknadsföring handlar om att få insikter om hur man får med kvalificerade kunder i köpprocessen. Hur kunderna söker information och hur kundresan ser ut är insikter som även andra avdelningar kan använda för att effektivare kunna nå ut med sina budskap.

Vad gör ditt varumärke unikt?

Det finns mängder av olika digitala kanaler att ta hänsyn till som både kan stärka eller stjälpa ditt varumärke och webbplats. Vi vet att varje företag är unikt och vi vill använda de fördelarna som finns och särskiljer ditt företag från andra och identifiera möjligheter att tjäna pengar.

Viktiga frågeställningar är vad ditt varumärke är. Vad som gör dig unik och vilka unika säljfördelar företaget har och naturligtvis hur du genererar business. Utifrån detta bygger man ofta upp en strategi baserad på budget, företagets målgrupp och dess unika säljfördelar. Vi kan hjälpa dig att bygga ett starkare varumärke genom digital marknadsföring som skapar kvalificerade leads.

Digitala kanaler och medel som sätter din webbplats i centrum

Genom att använda olika digitala kanaler kan företag marknadsföra sig på ett sätt som är både kostnadseffektivt och effektivt. 
Med en SEO-budget går det att konkurrera mot flera av de större bolagen genom att skapa effektivare internetmarknadsföring. 

Vi hjälper marknadsavdelningar att få effektivare internet marknadsföring genom:

 • Marknadsföring av din hemsida
  Skaffa fler kunder genom sökmotorer och inbound marketing. Inbound marketing omfattar en mängd olika discipliner som sökmotoroptimering och marknadsföring i sökmotorer, content marketing, email utskick, länkbygge, bloggar och social media. Ofta behöver man lägga mycket tid att undersöka rätt sökord och att kontinuerligt optimera en webbplats. 
 • Sökmotoroptimering är en av de viktigaste faktorerna när det gäller internetmarknadsföring. Det handlar om att optimera er webbplats och innehåll för att synas högre upp i sökresultaten på sökmotorer som Google. Genom att ha en bra SEO-strategi kan ni öka er synlighet online, öka trafiken till er webbplats och öka chanserna att omvandla besökare till kunder. För att lyckas med sökoptimering behöver ni först och främst ha en välstrukturerad webbplats med relevant och användarvänligt innehåll. Det är också viktigt att ha en bra intern länkstruktur och att använda relevanta sökord på rätt ställen på er webbplats.
 • Digital PR och outreach för att få länkar och artiklar på nyhetssajter och andra relevanta sajter
 • Media strategi och PPC Management
  Management av betald media och Google annonsering – Google Ads
 • Content marketing för din egna webbplats
 • Rykteshantering (reputation management) där man bevakar ryktet på nätet och förbättrar vad som finns skrivet.
 • SEO audits där vi går igenom onsite optimering, länkar och infrastruktur, och analys av sökordsoptimering
 • Konverteringsoptimering
  CRO (Conversion Rate Optimization) omfattar tester där man ser om gränssnittet fungerar och om det konverterar och skapar nya kunder på ett effektivt sätt
 • Analys av webbplatser vilket ofta görs i program som Google Analytics och Omniture. Jobbet är ofta att ta fram mätvärden och mäta rätt saker så man får ut det mesta av sin statistik.
 • Social media management och social media handlar om tekniker för att synas i socialamedier som Facebook, Twitter, Instagram och Pinterest mfl.
 • Betald annonsering på Google Ads och i sociala medier som Facebook och Twitter
 • Lokal marknadsföring för att förbättra din synlighet på nätet i ditt närområde
 • Marketing automation
 • Olika growth hacking metoder

Hur syns ditt företags budskap på nätet?

Det är ingen mening att ha en webbplats om ingen hittar dig. Du vet att SEO är viktigt och verksamhetskritiskt för ditt företag men du har andra saker som är minst lika viktiga. Om du vill ha hjälp så kontakta oss vi är specialister på internet marknadsföring och kan se hur din webbplats presterar.

se vill du skaffa fler kunder och öka din omsättning

Specialister på digital marknadsföring

Boka möte

Om författaren

Website | + posts

Daniel Larsson började jobba professionellt med webben 1994. Han är utbildad civilekonom inom marknadsföring och har jobbat +20 år som senior SEO-specialist. Daniel har arbetat inhouse som webbansvarig och marknadsansvarig. Han har på byråsidan varit konsult för flera av Sveriges största varumärken och suttit med i juryn för Nordic Search Awards och European Search Awards.