Hem » SEO » Vad är skillnaden mellan http och https://

Vad är skillnaden mellan http och https://

webb

Vad är http?

I den klient-server-arkitekturen som används på webben hanteras interaktionen mellan webbläsare och webbplatser via http (Hypertext Transfer Protocol). Detta protokoll infördes 1991 och är en officiell webbstandard. Nästan all trafik på webben hanteras via http.

Vad är https?

Om man använder https:// så är det det säkra protokollet dvs som är krypterat. Att använda https är bra för positionerna på Google. Enligt Semrushs undersökningar 2020 är 65% av alla sökord med hög volym säkrade med https.

Vad är nästa version av http?

Flera personer pratar om HTTP/3 som nästa större version av HTTP protokollet. HTTP/3 stöds av webbläsare som Google Chrome och Firefox. Mozilla. OM du använder Cloudflare kan du slå på HTTP/3 för en viss domän.

Chrome Cannary can du slå på HTTP/3 på genom att använda Chrome  Commandot Chrome command-line flags of ”–enable-quic –quic-version=h3-23”.

Om författaren

Digital strateg at Expandtalk | 076-023 56 84 | Website | + posts

Daniel Larsson började jobba professionellt med webben 1994. Han är utbildad civilekonom inom marknadsföring och har jobbat +20 år som senior SEO specialist. Daniel har arbetat inhouse som webbansvarig och marknadsansvarig. Han har på byråsidan varit konsult för flera av Sveriges största varumärken och suttit med i juryn för Nordic Search Awards och European Search Awards.

Scroll to Top
Scroll to Top