http

0

Vad är http?

I den klient-server-arkitekturen som används på webben hanteras interaktionen mellan webbläsare och webbplatser via http (Hypertext Transfer Protocol). Detta protokoll infördes 1991 och är en officiell webbstandard. Nästan all trafik på webben hanteras via http.

Vad är https?

Om man använder https:// så är det det säkra protokollet dvs som är krypterat. Att använda https är bra för positionerna på Google. Enligt Semrushs undersökningar 2020 är 65% av alla sökord med hög volym säkrade med https.

Vad är nästa version av http?

Flera personer pratar om HTTP/3 som nästa större version av HTTP protokollet. HTTP/3 stöds av webbläsare som Google Chrome och Firefox. Mozilla. OM du använder Cloudflare kan du slå på HTTP/3 för en viss domän.

Chrome Cannary can du slå på HTTP/3 på genom att använda Chrome  Commandot Chrome command-line flags of “–enable-quic –quic-version=h3-23“.

Share.

Redaktör

Har du en fråga som du vill ha svar av en SEO expert? Daniel Larsson bloggar inom digital marknadsföring och specialist på sökmotoroptimering. Ämnen han bloggar om handlar om digitala strategier som SEO, KPI:er, webbanalys, kryptovalutor och cybersecurity. Expandtalk är en nischad webbyrå i Stockholm som är specialiserad på att öka försäljningen genom performance marketing och sökmotoroptimering (SEO). Vi jobbar med digital marknadsföring och är specialister på att öka trafiken och konverteringar på webbplatser.

Comments are closed.