Hem » Google » Hur fungerar Google Maps?

Hur fungerar Google Maps?

Två personer som ser på¨en mobil karta

Vad är Google Maps?

Google Maps är en tjänst från Google som innebär att ditt företags position syns på Google. Det är viktigt för hotell, bensinstationer och restauranger men även för andra företag att synas på tjänsten. Det innehåller satellitbilder, flygfotografier och gatubilder som är interaktiva i 360 grader. Tjänsten går också att använda för reseplanering beroende på om du promenerar, åker bil, cykel eller kollektivtrafiken.

För att få företaget att synas behöver du lägga till uppgifterna på Google Business. Du behöver först få företaget verifierat vilket du får genom att först anmäla dig och därefter får du ett vykort hem som du behöver verifiera. Företaget behöver också ha en adress skylt så det kan vara svårt att få det registrerat om du har bolaget registrerat i ett annat land.

För stora företag med många kontor är det viktigt att kontorsuppgifterna  är korrekta eftersom det kan ge mycket synlighet – att bli listad innebär också att företaget syns på kartan och att telefonsamtal kommer in direkt.

Går det att bli fotograferad på Google Maps?

Tjänsten använder machine learning i kombination med flera andra datatjänster för att förutspå trafiken.

Google maps streetview
Själv mötte jag en Google bil för några år sedan och blev fotograferad på Blackenvägen i Älvsjö vilket visas på Google maps i Stockholm. Sedan dess har de retuscherat bort mig från den bilden – men min gamla bil, som jag sålde för 2 år sedan, står fortfarande kvar på gatuvyn.

Scroll to Top