Google Core Update December 2020

Google Update

Google har meddelat på Twitter att de börjat rulla ut en ny så kallad core update av sin algoritm. Core updates är större uppdateringar som vanligtvis kommer 2–4 gånger per år. De är tänkta att förbättra sökresultaten och ge mer relevant innehåll till användarna. Google gör tusentals förändringar i sin algoritm varje år och det brukar årligen ske 2–3 större uppdateringar som benämns broad.

Den nya uppdateringen, som kom efter Black Friday men under början av julhandeln, kallas Google Core Update December 2020. En del förändringar har redan märkts av som en följd av detta. Den 3 december var det något större volatilitet i det generella sökresultatet enligt verktyg som SEMRush sensor.

I regel kan dessa uppdateringar påverka webbplatsers ranking och synlighet i sökresultaten väldigt olika. Vissa hemsidor kan se en ökning i trafik och ranking medan andra kan uppleva en minskning. Med andra ord kommer Google Core Update December 2020 att leda till både positiva och negativa effekter på en webbplats sökmotorrankningar och trafik. Vissa specifika branscher i USA har fått mycket större förändringar än andra, däribland märks:

  • Konst och underhållning
  • Nyhetssajter
  • Sportsajter

Läs mer om vad webbansvariga behöver veta om core updates på Google Developers.

Om författaren

Website | + posts

Gunilla har bakgrund som dataanalytiker och SEO specialist och jobbar som GHL i sin roll som growth hacker på Expandtalk.