Försäkringar – att bygga en effektiv content-strategi

0

Försäkringsbranschen har gått in i den digitala tidsåldern. Konsumenternas föränderliga behov och förväntningar ställer större krav på de befintliga försäkringsbolagen.

Content marketing inom försäkringsbranschen

Försäkringsbranschen är en nisch med många aktörer som försöker jobba med att få besökare till sin webbplats och därmed nya kunder. Att skaffa kunder genom Google annonsering är något som kan bli väldigt dyrt om man inte har förutsättningarna och först skapar bra innehåll.

Sveriges mest besökta försäkringssajter

Vår varumärkesundersökning av svenska sajter som vi gjorde i juni 2020 hade med besöksstatistik från de här försäkringsbolagen.

WebbsajtAntal unika besökare i juni
Länsförsäkringar1 800 000
Skandia598 800
Folksam576 400
IF431 300
TryggHansa345 800
Moderna Försäkringar187 800

Länsförsäkringar är den i särklass mest välbesökta webbsajten av försäkringsbolagen.

Sökvolymer för olika försäkringsbegrepp på Google

Det går att se att de månatliga sökvolymerna i Sverige på Google för olika typer av försäkringar har ökat under det senaste 12 månaderna med undantag för reseförsäkringar.


Om försäkringsbranschen

Försäkringsbolagen måste anpassa sig med digitala erbjudanden och avancerad analys – vilket ger möjlighet till affärsutveckling och att leverera nya försäkringslösningar. Utmaningarna inom försäkringsbranschen är att upprätthålla en god lönsam och tillväxt i en miljö där konkurrensen har ökat.

Åldersförändringen bland kunderna och låga räntan medför också stora förändringar hur försäkringsbolagen kommunicerar med sina kunder. Dessutom är regelverket för försäkringar komplexa.

Share.

Redaktör

Har du en fråga som du vill ha svar av en SEO expert? Daniel Larsson bloggar inom digital marknadsföring och specialist på sökmotoroptimering. Ämnen han bloggar om handlar om digitala strategier som SEO, KPI:er, webbanalys, kryptovalutor och cybersecurity. Expandtalk är en nischad webbyrå i Stockholm som är specialiserad på att öka försäljningen genom performance marketing och sökmotoroptimering (SEO). Vi jobbar med digital marknadsföring och är specialister på att öka trafiken och konverteringar på webbplatser.

Comments are closed.