Exportera till USA med de nya digitala plattformarna

Frihetsgudinnan - exportera till USA

Vill du expandera och exportera dina produkter till USA?

USA är en av Sveriges viktigaste handelspartner och den största exportmarknaden utanför EU med en konsumentmarknad med 325 miljoner människor. Det finns många entreprenörer som vill expandera sin rörelse till USA.  Sveriges export till USA motsvarar 90 miljarder kronor men i en alltmer digitaliserad värld blir det alltmer viktigt att ha kontroll på de amerikanska plattformarna och se till att produkterna har bra försäljningvolymer.

Marknadsför dina produkter: Du kan använda olika metoder för att nå ut till potentiella kunder, som att delta i mässor och utställningar, skapa en webbplats eller använda sociala medier. Det går också att börja sälja dina produkter på de amerikanska e-handelsplattformarna.

 

Amerikanska detaljhandlare med marknadsplatser

Att ha sin egna e-handelsplats är dyrt och tidskrävande och ofta kan du nå en större marknad om du säljer på de största marknadsplatserna som redan är etablerade. Det finns flera digitala plattformar som du kan använda dig av om du vill sälja dina produkter i USA.

Klicka på länkarna för att få mer information om en specifik återförsäljare.
Vi har specialister som har erfarenhet att driva försäljning till.

Om du vill sätta igång med att exportera till USA finns det några viktiga saker du bör tänka på:

Genom att följa dessa steg kan du sätta igång med att exportera till USA och nå ut till en ny marknad.

  1. Gör din research: Börja med att undersöka det amerikanska marknaden för att se om det finns ett behov för dina produkter och om det finns konkurrens.
  2. Skaffa en EIN: En Employer Identification Number (EIN) är ett unikt identifikationsnummer som används av företag i USA för skatteändamål. Du kan ansöka om en EIN online på Internal Revenue Service (IRS) hemsida.
  3. Skaffa en exportlicens: Om dina produkter omfattas av exportkontrollregler måste du skaffa en exportlicens innan du kan exportera dem till USA. Du kan ansöka om en exportlicens hos Exportkontrollmyndigheten (EKA).
  4. För att exportera till USA måste du ha ett EORI-nummer som du kan registrera på tullverket. EUORI-numret är ett EU register och processen går fort och är kostnadsfritt.
  5. Anlita en logistsikföretag: När du har bestämt dig för vilka produkter du ska exportera och till vilka destinationer, är det dags att anlita ett fraktföretag för att hantera transporten. Det finns många fraktföretag som erbjuder tjänster för internationell export, så se till att välja ett företag som kan hjälpa dig med alla detaljer.
  6. Marknadsför dina produkter: Du kan använda olika metoder för att nå ut till potentiella kunder, som att delta i mässor och utställningar, skapa en webbplats eller använda sociala medier. Det går också att börja sälja dina produkter på de amerikanska e-handelsplattformarna.
  7. Det finns exportrestriktioner på ett fåtal produkter. Läs mer här
  8. Du behöver tulldeklarationer när du exporterar från Sverige
  9. Exportkreditnämnden har satt landrisken till mycket låg risk för den amerikanska marknaden och de kan ge krediter för större marknadsföringskampanjer etc

Vi kan hjälpa dig marknadsföra dina produkter i USA

Vårt team har kontakter och flera års erfarenhet av försäljning via återförsäljare för export till USA. Vi kan hjälpa dig administrera och marknadsföra dina produkter på den amerikanska marknaden. Exempelvis har antalet positiva recensioner en direkt inverkan på produktrankningar och försäljning.

Expandtalk jobbar med account management till de största webbshopparna och med att driva trafik med olika digitala kanaler som SEO och Google Ads. Vill du veta mer så kontakta oss!

 

 

Om författaren

Website | + posts

Gunilla har bakgrund som dataanalytiker och SEO specialist och jobbar som GHL i sin roll som growth hacker på Expandtalk.