Hem » experience

experience

Experience

Vad menas med experience?

Experience handlar om att kommunicera personliga upplevelser med sina kunder, partners, anställda och utvecklare. Marknadsförare fokuserar på att skapa värden som eliminerar krångel och ökar kundnöjdheten. Det kräver fokus att erbjuda värdeförbättringar, design och ständig innovation.

Kundupplevelsen har en stor betydelse då 73% av alla människor säger att kundupplevelsen har betydelse vid deras köpbeslut enligt PwC.

Ofta har experience inspirerts av de stora IT-jättarna som Facebook, Netflix, Uber, Apple, Amazon och AirBnb som lyckats skala upp sin verksamhet inom den s.k. plattformsekonomin. Som svar på detta har vi sett att företag sätter upp experience center och labbar kring digitala satsningar.

User Experience (användarupplevelse)

User Experience definierar användarnas upplevelse av en sajt. Självklart har Google satt upp riktlinjer som webbägare kan använda sig av s.k Core Web Vitals extensions som finns som developer preview i Chrome browsern.

  • Loading
  • Interactivity
  • Visual stability

Google kommer uppdatera flera verktyg relaterat till Core Web Vitals.

  • Chrome DevTools
  • Lighthouse
  • Page Speed insights
  • Google Search Console

Adobe Experience Cloud

I Adobe Launch finns en experience cloud komponent som mplementerar Experience Cloud ID-tjänst som identifierar besökare i alla lösningar för Experience Cloud. Vad ingår i Experience Cloud? Audience Manager: Data Portability & Syndiction Analytics: används för statistik och segmentering Experience Manager: Content Management och content authoring Core Service: MC Segment Sharing & CRM attribut Target: … Läs mer

Pretty young business woman using her digital tablet while sitting next to the window in the office.

Branch Experiences and Measurement

Adobes Branch Experiences and Measurement Kraftfulla länkar och lösningar som hjälper dig att förvärva, engagera och mäta alla enheter, kanaler och plattformar. Det är en komponent till Adobe Launch. Branch Metrics är en mobil SDK som gör att du kan bygga dela och referal program, personlig välkomningsmeddelande, banners och mer. Kolla in http://www.branch.io att lära sig mer … Läs mer

Scroll to Top