Digital transformation inom marknadsföring

close up view of colorful sticky notes with marketing and strategy lettering on computer screen at

Ser ditt företag innovation som en konkurrensfördel?

Digital transformation av traditionella marknadsavdelningar till effektiva och databaserade avdelningar som tar datadrivna beslut är något som pågått under de senaste åren. Digital marknadsföring har vuxit explosionsartat och det ser ut som att denna trend kommer att fortsätta under överskådlig framtid.

Den senaste tekniken och de senaste digitala trenderna

En av de största trenderna inom digital marknadsföring är att människor blir alltmer bekväma med att interagera marknadsföringen med den senaste tekniken.

Den digitala transformation börjar med en strategi som sätter affären i centrum och som kan överleva den nya disruptiva tekniken. Ofta handlar det om att använda digital teknik och digitala affärsstrategier för att kunna anpassa sig till en snabb och föränderlig marknad. Digital transformation handlar ofta om att bli effektivare och ge en bättre service till sina kunder.

Innovation kräver strukturerad brainstorming och extremt snabb prototyping

Genom ny teknik (webb, mobil, big data, appar, artificiell intelligens, robotic och digital annonsering) skapar den digitala världen både utmaningar och möjligheter. Ett område där digital marknadsföring har utvecklas är artificiell intelligens. Genom att använda dessa tekniker kan företag samla in och analysera stora mängder data för att skapa mer effektiva och personliga marknadsföringskampanjer. Artificiell intelligens kan också användas för att automatisera marknadsföringsprocesser, vilket kan spara tid och pengar för företag.

”If you want to win once, focus on the outcome. If you want to win often, focus on the process.”

Genom att använda smarta enheter och chatbotar kan människor nu enkelt interagera med digitala marknadsföringskampanjer. Detta gör det möjligt för marknadsförare att skapa mer personliga och relevanta kampanjer som tar hänsyn till användarnas unika preferenser och beteenden. Företag behöver vara beredda att hitta lösningar och kunskap både inom företaget och från andra aktörer.

En annan trend inom digital marknadsföring är att människor blir alltmer medvetna om hur deras personuppgifter används. Företag som kan visa att de tar hänsyn till användarnas integritet och säkerhet kommer att ha en fördel när det gäller att bygga varumärkesloyalitet och skapa förtroende bland kunderna.

Vi kan hjälpa er digitala resa

Med vår erfarenhet kring digitala innovationer har Expandtalk valt att utnyttja den digitala teknikens potential för att successivt förändra sin värdekedja. Detta val bygger på grundprincipen att kunden är den drivande kraften bakom i stort sett alla våra processer.

Vi kan hjälpa ditt företag med expertkunskap kring marketing

Om författaren

Website | + posts

Gunilla har bakgrund som dataanalytiker och SEO specialist och jobbar som GHL i sin roll som growth hacker på Expandtalk.