Hem » Länkstrategier » Digital PR som stärker varumärket och tar traditionell PR till nästa nivå
Affärsmöte personer som sitter runt ett bord

Digital PR som stärker varumärket och tar traditionell PR till nästa nivå

Vad är digital PR?

Digital PR handlar om att stärka och bygga medvetenhet om ett varumärke. Det är bland det mest effektiva sätten att få trafik till en webbplats. 

Att kombinera digital PR med content marketing och SEO ger en extremt effektiv metodik som driver trafik till sajten, vilket John Mueller på Google också bekräftade i januari 2021.

“So instead of waiting for people to just randomly search for your website, and go to your website, maybe there’s a way you can promote your website amongst people who are interested in this topic already.”
John Mueller, Search Advocate at Google

Modern content marketing skapar länkvärt innehåll genom att skriva unika rapporter och artiklar som är relevanta inom branschen och som är värda att länka till. Vi jobbar baklänges, med journalisten i åtanke och jobbar sedan fram koncept som vi vet tilltalar en branschen. Sedan måste kampanjen givetvis vara i samklang med klientens varumärke. Ofta används big data och analyser där skribenten gör research och hittar en vinkel som gör innehållet intressant att fånga upp för tidningar.

Content marketing kombineras med Digital PR

Vi har jobbat mycket med det som också kallas SEO outreach kampanjer där vi pitchar kreativa idéer och content mot tidningar och media vilket ger länkar till sajten. Det är ett mycket modernt och säkert sätt att jobba med SEO.

Det digitala ekosystemet består av länkar

Grunden i Googles algoritm handlar om hur man får länkar från andra sajter. För att synas behöver man få kvalitativa länkar som fungerar som en rekommendation av sajten. Ju högre auktoritet en sajt har desto mer är länken värd vare sig länken kommer från media, universitet, myndigheter, influensers eller webbplatsägare.

Utöver att man får bättre ranking från andra webbplatser leder även länkarna till mer trafik till webbplatsen. Vi kan kartlägga alla externa länkar (från andra webbplatser) och se till att ni blir marknadsledande. Det innebär att man får mer trafik till webbplatsen, men också att Google uppfattar sidan som mer relevant.

Vi jobbar med uppsökande verksamhet kring länkar. Vi köper aldrig länkar då detta strider mot Googles riktlinjer. Om du vill veta mer hur vi kan hjälpa er med länkar och digital PR kontakta oss.

 

Scroll to Top