Hem » Länkstrategier » Digital PR stärker varumärket och tar traditionell PR till nästa nivå

Digital PR stärker varumärket och tar traditionell PR till nästa nivå

Affärsmöte personer som sitter runt ett bord

Vad är digital PR?

Digital PR är en strategi som handlar om att stärka och bygga medvetenhet om ett varumärke och är bland det mest effektiva sätten att få trafik till en webbplats. Digital PR påminner om traditionell PR men når en större målgrupp. Att kombinera digital PR med content marketing och SEO ger en extremt effektiv metodik som driver trafik till sajten, vilket Googles talesman John Mueller också bekräftade i januari 2021.

“So instead of waiting for people to just randomly search for your website, and go to your website, maybe there’s a way you can promote your website amongst people who are interested in this topic already.”
John Mueller, Search Advocate at Google

Digital PR är en viktig pussselbit inom content marketing

Idag lever vi i en digital tidsålder och det är ingen överraskning att företag måste anpassa sig med hjälp av digitala plattformar för att marknadsföra sina produkter och tjänster. Med detta föddes arbetet med digital PR eller digital PR, som använder sociala medier men även länkar för att sprida information och öka den digitala tillväxten.

Modern content marketing skapar länkvärt innehåll genom att skriva unika rapporter och artiklar som är relevanta inom branschen och som är värda att länka till. Vi jobbar baklänges, med journalisten i åtanke och jobbar sedan fram koncept som vi vet tilltalar en branschen. Sedan måste kampanjen givetvis vara i samklang med klientens varumärke. Ofta används big data och analyser där skribenten gör research och hittar en vinkel som gör innehållet intressant att fånga upp för tidningar.

Det digitala ekosystemet består av länkar

Grunden i Googles algoritm handlar om hur man får länkar från andra sajter. För att synas behöver man få kvalitativa länkar som fungerar som en rekommendation av sajten. Ju högre auktoritet en sajt har desto mer är länken värd vare sig länken kommer från media, universitet, myndigheter, influensers eller webbplats ägare.

Utöver att man får bättre ranking från andra webbplatser leder även länkarna till mer trafik till webbplatsen. Vi kan kartlägga alla externa länkar (från andra webbplatser) och se till att ni blir marknadsledande. Det innebär att man får mer trafik till webbplatsen, men också att Google uppfattar sidan som mer relevant och ger sidan auktoritet.

Outreach och hur vi jobbar med länkar

Vi har jobbat mycket med det som också kallas SEO outreach kampanjer där vi pitchar kreativa idéer och content mot tidningar och media vilket ger länkar till sajten. Det är ett mycket modernt och säkert sätt att jobba med SEO. I den här metodiken jobbar vi med uppsökande verksamhet kring länkar och kontaktar tidningar och bloggar. Vi köper aldrig länkar då detta strider mot Googles riktlinjer. Om du vill veta mer hur vi kan hjälpa er med länkar och digital PR kontakta oss.

Scroll to Top