Crazy Egg – verktyg för heatmaps

Vad är Crazy Egg?

Crazy Egg är en användbar webbnalystjänst som erbjuder användare insikter om deras webbplatsbeteende. Genom att använda olika verktyg kan användare identifiera hur kundbeteenden och hur besökare interagerar med deras webbplats.Information kan användas för att optimera deras webbplats för bättre användarupplevelse och konvertering. Crazy Egg är ett optimeringsverktyg som låter dig få en inblick i kundernas beteende på din webbplats. Verktyget ger dig mer kontroll över dina affärsstrategier genom effektiva verktyg.

Funktioner

  • Heatmap tool – genom heatmap-verktyget kan du se exakt var de flesta av dina kunder klickar
  • Scroll map tool
  • Confetti Tool
  • Kundundersökningar

En av de mest populära funktionerna är heatmap-funktionen. Heatmaps visar var besökarna klickar mest på en webbsida. På så sätt kan användare optimera sin webbplats genom att placera viktiga element på de områden som har högst klickfrekvens.

Crazy Egg erbjuder också andra användbara funktioner som Scrollmap, Overlay och Confetti. Scrollmap ger användare insikter om hur långt ner på en sida besökarna rullar. Overlay ger användare information om klickfrekvensen för varje länk på en sida. Confetti ger användare detaljerad information om besökarnas beteende, som webbläsare, operativsystem och geografisk plats.

Crazy Egg är en användbar tjänst för alla som vill optimera sin webbplats för bättre användarupplevelse och konvertering. Med dess olika funktioner kan användare enkelt få insikter om hur besökare interagerar med deras webbplats och använda denna information för att förbättra sin webbplats.

https://www.youtube.com/watch?v=0RgxUXXsNsE
 
Programmet är grundat av den digitala gurun Neil Patel som också står bakom webbanalysprogram som Quick Sprout, Kissmetrics och Hellobar. En konkurrerande produkt är Hotjar.

Om författaren

Website | + posts

Daniel Larsson började jobba professionellt med webben 1994. Han är utbildad civilekonom inom marknadsföring och har jobbat +20 år som senior SEO-specialist. Daniel har arbetat inhouse som webbansvarig och marknadsansvarig. Han har på byråsidan varit konsult för flera av Sveriges största varumärken och suttit med i juryn för Nordic Search Awards och European Search Awards.