Hem » SEO » Vad gör contentbyråer?

Vad gör contentbyråer?

Contentbyråer

Contentbyråer kallades tidigare skrivbyråer och hade fokus på att skriva artiklar. Idag jobbar vi gudskelov digitalt istället för att plånka på en gammal skrivmaskin. Metoderna har utvecklats och blivit betydligt effektivare och flera marknadsavdelningar väljer att outsourca sin content till byråer.

Contentbyråer – kan hjälpa dig skapa bättre marknadsföring
Alltfler B2B-företag upptäcker fördelarna med en content marketing som en drivande metod att nå ut och kommunicera med sina kunder istället för traditionell marknadsföring. Vid en undersökning av  B2B företag uppgav 70% att de använder content marketing och det finns få lika effektiva metoder att nå sin målgrupp på. Men ambitionsnivån har höjts – det räcker inte med att plikttroget skriva ett blogginlägg varje vecka utan kunderna efterfrågar mer kvalitativa dokument som hjälper dem i deras köpprocess eller informationssamling. Ofta finns det också krav på att sidorna ska prestera och vara SEO anpassade

Vi skriver kvalitativa dokument som är rensade från marketing bullshit
Vi är en contentbyrå som vägrar att producera marketing-fluff och menlösa varumärkeskampanjer om det inte finns något egentligt syfte. Vi skapar redaktionellt innehåll och är övertygade att kunder vill ha relevant och läsvärt innehåll – som har möjlighet att få hög synlighet och viral spridning. Vi hjälper dig inte bara att producera användbart material utan utmanar dig och kan producera kvalitativa white papers och format som video, slideshares, webinars och infografik. Läs mer om hur vi jobbar med content marketing och våra tips hur du skriver en bättre content strategi!

Hur jobbar man med länkar

En del SEO bolag har valt att hyra ut länkar och det kan vara svårt att förstå vad man egentligen får för något eller vad man betalar för. Vi har själva inga hyrlänkar eftersom vi ser ingen skalbarhet för kunder och det är också en tveksam metod med stora risker. Självklart behöver man ha koll på vilka länkar som går till sajten och även hur internlänkstrukturen ser ut – men att skicka länkar från obskyra webbplatser undanber vi oss från. Istället jobbar vi med kvalitativ outreach och skapar kvalitativt innehåll som andra vill länka till.

Bloggnätverk

Vi har identifierat olika expansiva fokusområden och har ett eget bloggnätverk med sajter som:

Expandtalk är en content byrå i Stockholm som kan hjälpa dig med hela din innehållsmarknadsföring. Vår ambition är att vara den bästa och mest effektiva byrån. Självklart kan vi hela processen med att göra  sökbeteendeanalyser dvs vad användarna söker på nätet och webbanalys för att följa upp och förbättra befintligt innehåll. Kontakta oss idag om du vill veta mer!

 

Om författaren

Digital strateg at Expandtalk | 076-023 56 84 | Website | + posts

Daniel Larsson började jobba professionellt med webben 1994. Han är utbildad civilekonom inom marknadsföring och har jobbat +20 år som senior SEO-specialist. Daniel har arbetat inhouse som webbansvarig och marknadsansvarig. Han har på byråsidan varit konsult för flera av Sveriges största varumärken och suttit med i juryn för Nordic Search Awards och European Search Awards.