Hem » SEO » Vad är call tracking?

Vad är call tracking?

Businessman with mobile phone - call tracking

Call tracking eller spårningsprogram registrerar information om inkommande telefonsamtal, och i vissa regioner visas även konversationen. Samtalsspårningsstatistik ger dig längden på varje samtal så att du kan avgöra vilka kampanjer, sökord, PPC-målsidor och annonser som genererar längre och mer meningsfulla konversationer med din målgrupp. I förlängningen också dina bästa potentiella leads.

Få insikter från telefonsamtalen

Call tracking fungerar genom att tilldela ett lokalt nummer till ett företags telefonlinje så att när det ”nya” numret anropas vidarebefordrar det samtalet till affärslinjen. Det tilldelade numret är knutet till en programvara som har förmågan att spåra. Samtalsanalys fungerar genom att tilldela unika spårbara telefonnummer till var och en av dina marknadsföringskällor. Dessa telefonnummer samlar in data om uppringarens profil och marknadsföringsattribution när samtalet rings, till exempel uppringarens namn, telefonnummer, geografiska plats och marknadsföringskällan som drev samtalet.

Verktyg för call tracking

Om författaren

Digital strateg at Expandtalk | 076-023 56 84 | Website | + posts

Daniel Larsson började jobba professionellt med webben 1994. Han är utbildad civilekonom inom marknadsföring och har jobbat +20 år som senior SEO-specialist. Daniel har arbetat inhouse som webbansvarig och marknadsansvarig. Han har på byråsidan varit konsult för flera av Sveriges största varumärken och suttit med i juryn för Nordic Search Awards och European Search Awards.

Rulla till toppen