Annonsera gratis

SEO-tips: Så här annonserar du gratis och ökar trafiken till webbplatsen!

Det finns olika metoder för dig som vill annonsera gratis och inte vill betala för annonser. Ekonomer brukar cyniskt säga att ”there is no such thing as a free lunch” och visst har de rätt till viss del men det finns många idéella projekt som är kostnadsfria.

Marknadsför dig själv och ditt företag gratis med SEO

Hur skaffar du besökare till din webbplats är en av de viktigaste frågorna för moderna marknadsförare men även hur du får besökarna att bli kunder. Troligtvis har du hört om SEO och sökmotoroptimering som handlar om att få din webbplats att synas högst i sökmotorer. Google SEO är ofta det första steget i att få besökare på din webbplats genom sökmotorer.

Om du har en egen webbplats så är det i princip gratis att skapa nya sidor. Först av allt ska du se till att din sökmotoroptimering fungerar som den ska och att du rankar bra på de sökord som du vill synas på. Att få en sajt att ranka på konkurrensutsatta ord är ofta arbetsintensivt men lönande när du väl har tagit positionerna.

Återanvänd material och använd i andra medier

Se också till att återanvända ditt material på olika sätt – du kan sprida materialet genom social media och slå ihop texter till ett whitepaper eller en presentation. Genom att använda verktyg som Buffer kan du dela innehållet flera gånger vid olika tidpunkter och över olika sociala nätverk.

Samarbeta i dina nätverk

Google älskar bra och riktiga länkar. Se till att du får externa länkar från dina vänner, samarbetspartners, leverantörer och kunder. Du kan också kartlägga dina konkurrenters länkar för att hitta potentiella affärspartners och möjligheter. Du hittar länkar i verktyg som Majestic.

Annonsmarknader och second hand

Om du vill ha gratis annonser så har allaannonser.se en lista med sajter som är fria att använda.

Använd sociala medier fullt ut

Skapa webbplatser på de stora socialamedia sajterna som Facebook, Twittter, Google+, Linkedin och Instagram. Vill du se vilka sajter som du har så kollar du det snabbt på knowem.com. På de olika profilsidorna bör du ha en länk till din webbplats. Förutom att skapa profiler så måste du se till att dela intressanta artiklar i Twitter, Facebook och Linkedin så att ditt konto blir trovärdigt och aktivt.

Videos och Podcast

Skapa en podcast och video-kanal på Youtube. Allt söket är inte textbaserat utan man pratar mer och mer om Google universal söket vilket omfattar bilder, filmer, kartor och nyheter.

Övriga metoder att skaffa traffik

  • Posta en artikel i Quora eller Wikipedia – i Quora är det viktigt att din profil har en länk till din webbplats