Hem » Annonsering » Annonser – lär dig de nya digitala begreppen på annonsmarknaden!

Annonser – lär dig de nya digitala begreppen på annonsmarknaden!

CPC

Det har dykt upp en mängd nya begrepp och det finns olika metoder att köpa annonser på nätet. Det här är några av de hetaste begreppen just nu!

Outreach vs influencers och betalda bloggare
Det finns olika spår hur man jobbar med länkar och webbplatser. Enligt Googles riktlinjer får du inte betala för länkar och en säker metod är att börja kontakta leverantörer och kunder som man samarbetar med. Att nå ut till andra bloggare och be om en länk utan att få betalning är den metoden som kallas för outreach.

Native annonsering
Native annonsering: Är den metoden lanseras med början av slutet 2015. Vi känner till flera native annonseringsprojekt som pågår i Sverige.

Programmatic
Programmatic: Programmatic eller programmatic marketing som den också kallas är en metod att köpa annonsytor på nätet som ofta används av de stora annonsnätverken. Det finns flera olika annonsplattformar (DSP) som används för annonsinköp där Google pushar sin Doubleclick plattform. Trenden går att alltfler företag vill vara oberoende och inte vara fastlåsta i reklambyråernas lösningar.

Remarketing
Remarketing: Är en metod för att visa annonser på sajter och påminna användarna om din webbplats eller tjänst. Om de har varit inne på en del av sajten kan du skicka riktade erbjudanden beroende på vad de är intresserade av. Det finns både remarketing för Google och för Facebook.

Google Display Nätverk: Då visas din annons på 3:e parts sajter.

Kontakta oss om du vill veta mer!

Om författaren

Digital strateg at Expandtalk | 076-023 56 84 | Website | + posts

Daniel Larsson började jobba professionellt med webben 1994. Han är utbildad civilekonom inom marknadsföring och har jobbat +20 år som senior SEO specialist. Daniel har arbetat inhouse som webbansvarig och marknadsansvarig. Han har på byråsidan varit konsult för flera av Sveriges största varumärken och suttit med i juryn för Nordic Search Awards och European Search Awards.

Scroll to Top
Scroll to Top