Konsten att anlita ett seriöst SEO bolag

0

Många företag vänder sig till seriösa SEO byråer för att de vill skapa långsiktig sökmotoroptimering med läsbart och redaktionellt innehåll för sina läsare och målgrupp. På den här sidan tipsar vi om saker som vi tycker är viktiga när du anlitar en byrå.

Anlita experter på datadriven marknadsföring


Se till att anlita experter som använder bigdata och business intelligence för att kontinuerligt utvärdera information från flera datakällor som Google Analytics, Google Adwords API, Google Search Console (GSC) innebär att du får en fördel gentemot dina konkurenter.

För att kunna veta vad som fungerar för dina målgrupper behöver man göra mätningar kring sökvolymer och trender. Vad de söker, hur deras köpprocess ser ut, kundresor och vad de efterfrågar men också hur positioner förändras på sökvolymer och vilka problem som behöver åtgärdas på din webbplats.

Ta reda på mer om hur ditt , företag jobbar med SEO

Alltför många företagsledningar är lyckligt omedvetna hur deras webbplatser presterar på Internet. Att få en rankning på något obskyrt sökord utan konkurrens är inte svårt men en bra byrå behöver leverera ROI (return on Investment) så att du som företag tjänar pengar.

Arbeta långsiktigt med experience

Pratar du med säljare inom SEO så har de ofta lovat topplaceringar med enstaka sökord. Det är ett kortsiktigt perspektiv som kan ge förödande resultat. En del seo-bolag tar bara betalt för placeringar vilket kan innebära att du riskerar att fokusera på fel sökord. En bra SEO konsult utmanar ditt företagsstrategier och tar det ett steg längre.

Internationellt pratar allt fler av de bästa sökmotoroptimerarna om vikten av ett holistiskt perspektiv där en del valt att använda begreppet Search Experience Optimization – SXO – för att betona användarvänlighet och att de framförallt sätter fokus på upplevelsen snarare än sökmotorn. Modeordet för dagen är Experience.

Skaffa digital kompetens i projekten

Många beställare vet inte riktigt vad de beställer. En bra byrå delar med sig av sin kunskap och varför det är bra att gå efter en viss SEO strategi och specifika länkar. De har educational som även visar att de bryr sig om dig och ditt långsiktiga resultat.

Använd personer vars DNA är Internet och digitala managementkonsulter som kan jobba nära affärsutveckling och ledning. De bästa kampanjerna tar med dig i projekten och förklarar tekniken för dig.

Att lyckas med satsningar i olika digitala kanaler beror på ekonomiska prioriteringar och var du får bäst avkastning på dina medieinvesteringar.

Share.

Redaktör båtguide.nu

Har du en fråga som du vill ha svar av en SEO expert? Daniel Larsson bloggar inom digital marknadsföring och specialist på sökmotoroptimering. Ämnen han bloggar om handlar om digitala strategier som SEO, KPI:er, webbanalys, kryptovalutor och cybersecurity. Expandtalk är en nischad webbyrå i Stockholm som är specialiserad på sökmotoroptimering och content marketing. Vi jobbar med digital marknadsföring och är specialister på att öka trafiken och konverteringar på webbplatser.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap