Hem » SEO » Vad är affiliate marketing?

Vad är affiliate marketing?

Affiliate marknadsföring - bild som symboliserar förbindelsen

Affiliate marknadsföring eller affe marknadsföring  är en typ av internetmarknadsföring där en person eller företag (affiliate) annonserar för en annan persons eller företags produkter eller tjänster. Affiliate får betalt för varje gång en kund köper något via en länk som affiliate har lagt ut på sin webbplats eller i en annons.

Affiliate marknadsföring fungerar genom att det skapar en win-win-situation för både företaget som säljer produkten eller tjänsten och affiliate som annonserar för det. Företaget får en ny källa till trafik och försäljning, medan affiliate får en inkomst och provision för sina annonser. Om affiliate marknadsföring går att få trafik på beror på hur bra affiliate är på att marknadsföra produkterna och hur efterfrågade produkterna är. I många fall kan affiliate marknadsföring vara en bra källa till trafik och försäljning.

Svenska affiliate marketing bolag

Det finns ett antal affiliate bolag i Sverige och de går att använda för att skapa kampanjer och få länkar. Flera bolag som varit verksamma inom nischen har slutat och renodlat sin verksamhet som Double.net och Shoutly.

Internationella affiliate bolag

Om författaren

Digital strateg at Expandtalk | 076-023 56 84 | Website | + posts

Daniel Larsson började jobba professionellt med webben 1994. Han är utbildad civilekonom inom marknadsföring och har jobbat +20 år som senior SEO-specialist. Daniel har arbetat inhouse som webbansvarig och marknadsansvarig. Han har på byråsidan varit konsult för flera av Sveriges största varumärken och suttit med i juryn för Nordic Search Awards och European Search Awards.

Rulla till toppen